GÖNÜL BULUŞMALARINDA HEM KALPLER HEM FİKİRLER BİRLEŞTİ

21-01-2023

Uşak Belediyesi tarafından daha önce birçok kez gerçekleştirilen Gönül Buluşmaları programı bu kez Ovademirler Mahallesi’nde düzenlendi. Mahalle sakinlerinin Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile bir araya geldiği etkinlikte, sorulara ve taleplere yanıt arandı. Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın önderlik ettiği, belediye başkan yardımcılarının, belediye meclis üyelerinin, Mahalle Muhtarı Salim Can’ın ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantı hoş sohbetlere sahne oldu.
Belediye Başkanı Mehmet Çakın, göreve geldikleri günden bu yana mahallelere değer katmak adına yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade ederek,“Bugün, görevimize başladığımız andan itibaren mahallemizde yapmış olduğumuz çalışmaları sizlere göstermeyi ve anlatmayı arzu ediyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki süreçte mahallemizde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişi yapmak ve sorularınızı yanıtlamak için sizlerle bir aradayız.” dedi.

PROJELER OVADEMİR’DE CAN BULUYOR

Ovademirler Mahallesi’nde alt yapı konusunun çözüme kavuşturulduğuna ve üst yapıda birçok çalışma gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Çakın, “Ovademirler’in 2019’da Uşak Belediyesi’ne mahalle olarak bağlanmasıyla birlikte ilk gündem maddemiz yanı başımızda bulunan Ayrıştırma Tesisi’ndeki sıkıntılardı. Belediyemiz tarafından ihaleye çıkan yeni modern Ayrıştırma Tesisi hızlı bir şekilde tamamlandı ve mahallemiz kötü koku ve görüntüden kurtuldu. Ayrıca kanalizasyon ve içme suyunu baştan aşağıya yeniledik ve mahallenin dört bir tarafında bulunan yolları sathi kaplama, taş parke kaplama ve sıcak asfalt çalışmalarıyla ulaşıma en uygun hale getirdik.” dedi.

Mahalle Muhtarı Salim Can ve mahalle sakinlerinin istekleriyle bölgenin doğalgaza kavuşması doğrultusunda gayret sarf ettiklerini belirterek bölgeye doğalgazın getirildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bunların yanı sıra sportif faaliyetlere özendirmenin temel amacımız olduğunu hatırlatmak isterim. Bu amaçta ‘Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek’ projesi kapsamında Ovademirler’de bulunan Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu ilk pilot okulumuzdu. Çocuklarımıza bisiklet, koruyucu ekipman ve sağlık verisi takibi için akıllı saatler vererek sağlıklı yaşama teşvik etme çalışmalarına başlamıştık ve çalışmaları son hızda sürdürmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda ilk park ve spor sahası çalışmalarımızı Ovademirler Mahallesi’nde gerçekleştirerek büyük bir futbol sahasını türbinleri ile beraber sizlerle buluşturmuştuk. Sahanın yanında bulunan mesire alanını da en kısa sürede tamamlayarak mahallemizin hizmetine sunacağımızı duyurmak isterim.” dedi.

BAŞKAN ÇAKIN MAHALLELİNİN İSTEKLERİNE KULAK VERDİ

Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın açılış konuşmasının ardından mikrofonun vatandaşlara geçtiği toplantıda soru ve talepler dinlendi. Sorularına cevap bulan vatandaşlar, taleplerini ileterek olumlu geri dönüşler aldı. Başkan Çakın, vatandaşların makul olan her isteğini desteklediklerini söyledi.

ŞEHRE DAİR MERAK EDİLENLER KONUŞULDU

Belediye Başkanı Mehmet Çakın, şehir genelindeki hizmetlere dair de açıklamalarda bulundu, merak edilen bazı konuları açıklığa kavuşturdu.

Sık sık Ankara ziyaretlerinde bulunduğunu belirten Çakın, Millet Bahçesi’ne yönelik sözleşmesinin imzalandığını ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağını, bölgeye iki katlı bir yer altı otoparkının da kazandırılacağını duyurdu.

Ovademirler Mahallesi’nin yakınında bulunan 3. Sanayi Sitesi’ndeki hazırlıkların da son aşamaya geldiğini belirten Başkan Çakın, alt yapı çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını ve ortalama 850 iş yerinde binlerce Uşaklıya istihdam sağlanacak projenin hayata geçirileceğini vurguladı.

Çarşı Uşak Projesi’nin de üstünde duran Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Projenin ön onaylarının %80 den fazlası tamamlanmış durumda ve çalışmalar hızla devam ediyor. En kısa sürede ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Yine çok önemsediğimiz bir diğer proje de Uşşak Aşevi’nin yapımı. 4 bin metrekarelik alana oturan, içerisinde birçok imkan barındıran Uşşak Aşevi’nin uzun yıllar şehrimize hizmet etmesini amaçlayarak bu senenin sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Yapımı süren Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de bu dönem içerisinde Uşak halkı ile buluşturarak dört bir yandan gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağız.”dedi.

Etkinliğin sonunda röportaj veren Ovademirler Mahallesi Spor Kulübü Başkanı, “Herkesin fikir ve düşüncelerini söyleyebildiği iyi bir etkinlik oldu. Bu tür toplantıların devamını diliyoruz. Talep ve düşüncelerimize kulak verdiği için Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 23 Ocak, 2023
İlgili İçerikler: Gönül Kara UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI KALPLER YENİDEN BİR ARADA, GÖNÜL BULUŞMALARI BAŞLADI! GÖNÜLLERE DOKUNAN PROJE YENİ AŞEVİ EL BİRLİĞİYLE YÜKSELECEK Nadir Gönül Gönül Kılınç ÇEVRECİ GÖNÜLLERE BELEDİYE DESTEĞİ UŞAK'TA GÖNÜL BULUŞMALARI'NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 'GÖNÜL TRAŞI PROJESİ'NE TAM DESTEK Gönül elçilerinden Başkan Cahan'aTeşekkür Ziyareti
uşak mehmet çakın gönül buluşmaları