​Güney Çevre Yolunda Bir Aşama Daha Geçildi

4-05-2015

Güney Çevre Yolunda Bir Aşama Daha Geçildi

Uşak Belediyesi güney çevre yolunun tamamen bitmesinde engel teşkil eden bir evin kamulaştırmasını gerçekleştirdikten sonra yıkımını sağladı. Kısa sürede bitirilecek yolun yıkım töreninde konuşma yapan Başkan Nurullah Cahan, “2015 yılında kuzey ve güney çevre yolu konusunda büyük aşamalar kaydedeceğiz” dedi.

Uşak’ın birbirine bağlanmasında önemli bir noktada olan kuzey ve güney çevre yolunda bir aşama daha geçildi. 2014 yılında kuzey çevre yolunun devamı için kamulaştırılıp yıkımı sağlanan evlerin ardından, güney çevre yolunun tamamen bitmesinde engel teşkil eden bir ev daha kamulaştırılarak yıkımı gerçekleşti. Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu törende iş makinesi ile ilk yıkımı Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı.

Sıkıntısız bitirdik

Uşak’ta 2015 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu kapsamda ilimizin birbirine bağlanmasında büyük etki sağlayacak çevre yollarımızın da bitirilmesini istiyoruz” dedi. Çevre yollarında kamulaştırma çalışmalarını da hassasiyetle yürüttüklerini aktaran Cahan, “Kuzey ve güney çevre yolları kentimiz için büyük önem arz eden yollardır. Yolların tamamen bitmesi için belediyemiz bütün imkanlarını seferber etmektedir. Bilindiği gibi yolların tamamlanmasında kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar söz konusuydu. Göreve gelir gelmez konunun üzerinde ciddiyetle durduk. Öncelikle kuzey çevre yolu üzerinde bulunan evlerin düğün dernek havasında yıkımını sağladık. Şimdi de güney çevre yolu için büyük sıkıntı olan bir evin yıkımını sorunsuz tamamladık. Yakın bir zamanda çevre yolumuzun Yavuz Sultan Selim Caddesi bağlantısını bitirerek Uşak Devlet Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıracağız” ifadesini kullandı.

Kuzey çevre yolunun son durumu hakkında da bilgi veren Cahan, Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ni yapacak firmanın Çokkozlar mevkisinde bağlantı köprüsü için çalışmalarına başladığına dikkat çekerek çalışmaların olumlu yönde seyrettiğini bildirdi.

Birçok sorun bitecek

Çevre yollarının kente katacağı kazanımlardan da bahseden Cahan şu şekilde sözlerini sonlandırdı: “Çevre yollarımız ilimizde birçok konuda sıkıntıların azalmasına sağlayacak. Öncelikle şehrimizin kuzeyinin ve güneyinin birbirine bağlanması sağlanacak. Ayrıca Devlet Hastanemiz ve yeni Adliyemize kentimizin her yerinden vatandaşlarımız şehir merkezine girmeden kolaylıkla ulaşacak. Bu da merkezde trafiğin azalmasında etkili rol oynayacak”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI Uşak Belediyesi Bir Tesiste Daha Temel Attı Çevreköy Mahallesinden, Halime Öztürk UŞAK BELEDİYESİ BİR PROJENİN DAHA TEMELİNİ ATTI UŞAK BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANDI Uşak Merkez Çevre Mahallesi'nden Safinaz Kıvılcım TÜRKİYE'NİN BİR İLKİ DAHA UŞAK'TA YAPILDI Uşak Belediyesi ile Çevre Dostu Faaliyetler Güç Kazanıyor
güney çevre yolu yıkım