Harmandalı Yörükleri 6. Yörük Şenliği Coşkuyla Gerçekleştirildi

2-05-2018

Harmandalı Yörükleri 6. Yörük Şenliği Uşak’ın Eşme ilçesi Kocabey Köyünde düzenlenen renkli etkinliklerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Şenliğin Yörük Beyi bu yıl Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan oldu.

Suriye'nin Hama şehrinden gelerek Anadoluyu yurt edinen Hama Yörükleri bu yıl da Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla unutulmaz bir şenliğe imza attı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hamalı Yörükleri Yörük Şenliği’nin bu yıl altıncısı hayata geçirildi. Oğuz Yılmaz, Tuğba Ger, Grup Yongalar, Alim Toker, Garip Ali, Halim Kesen ve HOKAD gibi yerel ve ulusal isimlerin sahne aldığı ve renkli görüntülere ev sahipliği yapan Harmandalı Yörükleri 6. Yörük Şenliği’nin Yörük Beyi Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan oldu.

Şenliğe Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın ve teşkilat üyeleri ile MHP eski İl Başkanı Muhterem Kuruçay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan yaklaşık 150 yörük beyi Eşme’de düzenlenen etkinliğe katılarak destek verdi.

Konserlerle, halk oyunlarıyla, resim sergileri ve cirit gösterileriyle hem görsel şovların hem de sahne performanslarının yapıldığı şenlikte birlik ve beraberlik mesajı verildi.

At binen, tek tek çadırları gezerek vatandaşlarla selamlaşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Öz kültürümüzü yaşatmak adına kıl çadırlarımız kuruldu, halk oyunu ekiplerimiz geldi. Atlarımız ve develerimiz var, Cirit oyunumuza ev sahipliği yaptık. Yani her yüzüyle Yörüklüğün öz kültürü hayata geçiliyor. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından, fiziki ve içerik anlamında her şeyiyle tam ve güzel bir etkinliğe imza atıldı.” dedi.

Uşak’ın efeler ve yarenler diyarı olduğunu, Yörük memleketi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yörük kültürü hala Uşak’ta yaşıyor. Biz de bunu çocuklarımıza, gençlerimize aşılayalım istedik. Bu anlamda güzel bir etkinlik oldu. Hamali Harmandalı Yörükleri Derneği Başkanı Rahim Kartal'a, yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen herkese, katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah her geçen yıl daha iyi organize olarak, daha güzel etkinliklere imza atacağız.” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin bu tarz organizasyonlarla güçlendirildiği mesajı veren Cahan, böyle etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirtti.

Etkinliğin oldukça güzel atmosfere sahip olduğunu kaydeden Hamali Harmandalı Yörükleri Derneği Başkanı Rahim Kartal, gelecek yıl için de Yörük beyi olarak Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın seçildiğini söyledi.

İlgili İçerikler: Ali Büyükyörük Bağbaşı Köyünden, Bayram Yörük CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI Nurullah Yörük Hacer Yörük Kılcan Köyünden, İsmail Yörük Hatice Yörük ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE İKİ BAYRAM BİR ARADA KUTLANDI Bayram Yörük 100. YIL PARKI BÜYÜK BİR COŞKUYLA AÇILDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Eşme şenlik hamali harmandalı yörükleri oğuz yılmaz kocabey köyü