​İsmetpaşa'da Bisiklet ve Motosiklet Denetimi

17-06-2015

İsmetpaşa’da Bisiklet ve Motosiklet Denetimi

İsmetpaşa Caddesi’nin araç ve bisiklet trafiğine kapalı olması nedeniyle Uşak Belediyesi tarafından denetim gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan özellikle İsmetpaşa Caddesi üzerinde sürücüleri bilinçlendirmek adına denetimlerin devam edeceğini kaydetti.

Uşak Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü Ekipleri İsmetpaşa Caddesi üzerinde motosiklet ve bisiklet denetimi gerçekleştirdi.  Denetimlerde cadde üzerine giriş yapılmaması konusunda motosiklet ve bisiklet sürücülerine uyarılarda bulunuldu.

Denetimler sürüyor

Uşak’ta son zamanlarda bisiklet ve motosiklet kullanımının arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu durum nedeniyle özellikle yayaların kullanımına ait olan bölgelerde motosiklet ve bisiklet sürücüleri konusunda çalışmalar yapıyoruz” ifadesini kullandı.

İsmetpaşa Caddesi’nin hergün on binlerce vatandaşın geçtiği bir cadde olduğuna dikkat çeken Cahan, “Caddemizde vatandaşlarımızın sirkülasyonu oldukça fazla olmakla beraber son zamanlarda bisikletler ve motosikletlerin de sıklıkla geçtiğine şahit olmaktayız. Bu durum insanlarımızın yaralanmalarına sebep olacak kazaların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Nitekim bu konuda hemşehrilerimizden de şikayetler gelmekteydi. Biz de bu konuda sürücülerin dikkatini çekmek adına ekiplerimizi denetimlere gönderdik. İlgili personelimiz oluşacak vahim durumları sürücülere anlatmakla birlikte tekrarında cezai işlem uygulanacağını uyarısında bulundular” dedi.

Sürücülerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Cahan, caddede ve yaya trafiğine açık alanlarda en küçük ihmalin bile vahim sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı

Öte yandan vatandaşların şikayetlerini değerlendirmeye devam edeceklerini de belirten Cahan, “ Biz bu konuda taviz vermeyen bir yapıda olacağız. Mümkün olduğunca sık aralıklarla ekiplerimiz ile denetimler yapmayı sürdüreceğiz. Fakat bu konuda sürücülerin de bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsanları tehlikeye atarlarken, tehlikeye düşenlerin bir yakını olabilme ihtimalini tasvir etmeliler. Bu nedenle yaya trafiği olan alanlarda şikayetlere karşı duyarsız kalmayacağız” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: Proje adı: 'Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek' UŞAK'TA KANTİN DENETİMİ UŞAK BELEDİYESİ'NDEN FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ Uşak'ta Sağlıklı Yaşam İçin Bisikletini Kapan Geldi İsmetpaşa Caddesi'nde Yaya Bölgesine Giren Bisikletlilere Ceza Kesildi Bisiklet Yolu Projesinde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE 2 ADET MOTOSİKLET SİREN VE LED TİPİ LAMBA ALIMI Zabıta Ekiplerinden Yağ Denetimi Örnek bisiklet projesi yakında can bulacak Bisiklet ve Yaya Yolu Çalışması Başladı
bisiklet denetimi