Kabuğu Kırık Kaplumbağa Doğaya Kavuşmak İçin Gün Sayıyor

7-07-2021

Uşak’ta bir yol kenarında kabuğu kırılmış halde bulunan kaplumbağa, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde yapılan tedaviyle hayata tutundu.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri ekiplerince yol kenarında bulunan ve üzerinden ağır bir aracın geçtiği tahmin edilen kaplumbağa, Hayvan Barınağı’na getirildi. Barınakta bulunan ameliyathanede yapılan incelemede, kaplumbağanın kabuğunun beş parçaya ayrıldığı ve travma geçirdiği tespit edildi.

Ağır yaralanan kaplumbağayı yaklaşık 2 saat süren bir operasyonla yeniden hayata bağlayan Uşak Belediyesi Veteriner Hekimleri, serklaj teli ile parçalı kabuğu birbirine sabitledi.

Kabukların sorunsuz birleşmesi için alçıya alınan kaplumbağa gözetim amacıyla barınakta tutuluyor.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından durumu yakından takip edilen kaplumbağa, iyileştikten sonra doğaya salınacak.

İlgili İçerikler: 01.11.2021 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı İlyaslı Köyünden Mustafa Güngör Güner Yörükoğlu Sami Günaydın Ömer Güneş ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇAY OCAĞINDA KULLANILMAK ÜZERE ÇAY KAZANI ALIMI Sefer Gündüz Musa Günay 01.10.2021 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILMAK ÜZERE MEZAR HASIRI ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU
uşak uşak belediyesi tedavi mehmet çakın veteriner işleri müdürlüğü Kaplumbağa