KARDEŞ ÜLKELER FUTBOL TURNUVASI'NDA FİNAL

31-01-2022

KAZANAN DOSTLUK OLDU

Uşak’ta yaşayan yabancı uyruklu sporcuların ülkelerini temsil ettikleri Kardeş Ülkeler Futbol Turnuvası, nefes kesen final maçı ile sona erdi. Türkiye ile Senegal arasında oynanan final müsabakasının kazananı Türkiye takımı olsa da turnuvanın geneline dostluk ve kardeşlik damga vurdu.

6 Ocak’ta oynanan açılış maçlarıyla başlayan turnuva, eleme usulü ile gerçekleşti. 8 kardeş ülkenin Uşak’ta yaşayan temsilcilerinden oluşan takımları, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Turnuva, Filistin ile Yemen arasında oynanan üçüncülük ve Türkiye ile Senegal arasında oynanan final müsabakalarıyla son buldu. Türkiye, Afganistan, Suriye, Senegal, Irak, Yemen, Filistin ve Azerbaycan takımlarından oluşan turnuvada, futbolun olmazsa olmazı taraftarlar da takımlarını desteklemek için Huzurpark spor tesislerinde hazır bulundu. Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün oluşturduğu kadro ile turnuvada mücadele eden Türkiye, final maçını 6-1’lik skorla kazandı. Üçüncülük maçının kazananı ise Yemen oldu.

Başkan Çakın’dan Sporculara Teşekkür

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, turnuva bünyesindeki ülkeler ile böyle bir organizasyonda buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Bu güzel etkinlikte bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

“Spor Kardeşlik Demektir”

Önemli olanın kardeşlik olduğuna vurgu yapan Başkan Çakın, “Spor kardeşlik demektir. Spor centilmenlik ve birliktelik demektir. Burada da yapmış olduğumuz centilmence mücadeleler neticesinde önemli olan, kardeşliğin kazanmasıydı. Bugün de burada kardeşliğin kazandığının resmini vermiş olduk. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Turnuvada derece elde eden takımların sporcuları, ödül ve madalyalarını Başkan Çakın’ın elinden aldı.

“Mükemmel Bir Atmosferdi”

Final maçının ardından açıklama yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Uşak’ta ilk defa böyle bir turnuva düzenlendiğini hatırlatarak; “Çok güzel bir turnuva oldu. 8 farklı ülkenin sportif ve kültürel bir buluşma içerisinde olduğu mükemmel bir atmosferdi” diye konuştu. Turnuva bünyesinde mücadele eden sporcuların başarılı olduklarına dikkat çeken Kahraman, “Muhakkak bir takım kazanacaktı ve kazanan bizim takımımız oldu. Çok fazla olumlu geri dönüş aldık. Henüz turnuva devam ederken bazı ülkelerin temsilcileri, turnuvanın tekrar düzenlenmesini istediler. Güzel başladık, güzel bitirdik” ifadelerini kullandı.

“Benzer Faaliyetlerde Buluşmayı Ümit Ediyorum”

Kahraman, kendilerinin de Türk Milli Takımı’nı temsil ettiklerini belirterek, “Biz de iyi oynadık ve turnuvayı namağlup olarak bitirdik. Taraftarlarımızın da yoğun desteği vardı. Tüm bu organizasyonun içerisinde yer alan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha fazla benzer organizasyon ve sportif faaliyette buluşuruz” dedi.

Sporculardan Başkan Çakın’a Özel Teşekkür

Turnuvaya katılan yabancı uyruklu sporcu ve taraftarlar ise turnuvadan çok memnun kaldıklarını anlatarak, böyle bir etkinliğin tekrar düzenlenmesini istedi. Futbol turnuvasını organize eden Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a da teşekkür eden katılımcılar, turnuvayı kazanan Türkiye takımını da gönülden tebrik etti.

İlgili İçerikler: Halil Özkardeş ÇİÇEK GİBİ FESTİVAL MODAFEST FİNALİ YAPTI GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA MERHUMLARIN ANISINA DÜZENLENEN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI KARDEŞ ÜLKELER FUTBOL TURNUVASI DOSTLUKLA BAŞLADI ŞEHRİN İLK GEZİCİ TİYATRO ETKİNLİĞİ FİNALİNİ YAPTI HUZURKENT SPOR TESİSLERİNDE SUNİ ÇİM FUTBOL SAHASINA SERİLMEK İÇİN GRANÜL MALZEME ALIMI Remzi Özkardeş FUTBOLDA ÖZLENEN TABLO UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİ Yaşar Kardeş
uşak uşak belediyesi futbol mehmet çakın kardeş ülkeler