Kent Park Sayesinde Depreme Dayanıksız Binadan Kurtuldular

2098
25-04-2017

Kent Park Sayesinde Depreme Dayanıksız Binadan Kurtuldular

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği Uşak Kent Park Projesi kapsamında, Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız binadan kurtuldu. Geçtiğimiz gün Selendi merkezli 4.9'luk depremde büyük korku yaşayan öğrenci ve öğretmenler, yeni okul binasıyla rahat bir nefes alacak.

Uşak Belediyesi kentin imajını değiştirecek olan Kent Park Projesi kapsamında, Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yeni bir okul binası inşa edilmesinin önünü açtı. Fiziki anlamda ihtiyaca yanıt vermeyen eski binada eğitim gören Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni okul binasını kullanmaya başlayacak. Yeni okul binasına taşınmak için Uşak Belediyesi ekipleri de gerekli desteği sağlıyor. Yeni okul binasının temizliği ve malzemelerin taşınması noktasında destek verdiklerini kaydeden Başkan Nurullah Cahan, kent park projesiyle ilgili yoğun çalışmaya yaz döneminde başlayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Projeyi Yakından Takip Ediyor

Projenin uygulanması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini aldıklarını ifade eden Başkan Cahan, "Projemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın hemşehrilerimize söz verdiği bizimde yakından takip ettiğimiz bir proje. Bu alanda 4-5 tane lisemiz var. Bugünde Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesimizi yeni yerine taşıyarak çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Taşınma işleminde Belediye olarak bizde burada olduk. Okulumuzdaki malzemeleri temizlik işlerinde görevli arkadaşlarımızla yeni binasına taşıdık. Gayet nezih ve konforlu bir şekilde tam takım düzeniyle yeni okulumuz öğrencilerimizin hizmetine hazır. Sırasıyla diğer okullarımızı da yeni binalarına taşıdıktan sonra Kent Park projemizin çalışmaları hız kazanacak ve şehrimiz yeni bir meydanına kavuşacak” dedi.

Eski Bian Depreme Dayanıksızdı

Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kula ise, yaklaşık olarak 15 gündür taşınma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Kula, "Yaklaşık 15 gündür taşınma işlemlerimiz devam ediyor. Belediye Başkanımız, tüm ekibiyle birlikte bizim yanımızda durdu. Yeni okulumuzda derslik eksikliği vardı. 13 dersliğimizde Uşak Belediye Başkanımızın destekleri ile plan tadilatı yapılarak okulumuza kazandırıldı. Eski okulumuz deprem riski de taşıyordu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremde korkmuştuk. İnşallah 1-2 gün içerisinde  yeni okulumuzda eğitim öğretimimize başlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Nurullah Cahan, taşınma işleminde emeği geçen personele ve okul idarecilerine tatlı ikramında bulundu.

Son Düzenlemeler: 26 Nisan, 2017
İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kent park projesi uşak mesleki ve teknik anadolu lisesi