KENTİN TARİH BEŞİĞİ ÖDÜLLE TAÇLANDI

23-06-2020

Bu Ödül Uşak’a Yakıştı

Her yıl binlerce ziyaretçisine kentin geçmişini ve değerlerini tanıtan, sıcak bir karşılama ile adeta tarihe yolculuk yaptıran Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ödüle layık görüldü.

İçerisinde şehrin tüm renklerini barındıran ve birçok kültürel ögeye ev sahipliği yapan Uşak Kent Tarihi Müzesi, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı ortaklığında bu yıl 4. kez düzenlenen “Müze Özendirme Yarışması’nda” dereceye girdi.

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB) ile ÇEKÜL Vakfı’nın ortaklığında düzenlenen ve iyi müzeciliğe teşvik etmek amacını taşıyan “Müze Özendirme Yarışması’nda” 16 belediyeden toplamda 18 müze yer aldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve devam eden salgın süreci nedeniyle video konferans ile toplanan seçici kurul, Göç Müzesi, Kent Müzesi, Kent Tarihi Müzesi, Kent Belleği ve Arşiv Müzesi, Yaşam Kültürü Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, Sanayi Müzesi, Sanat ve Edebiyat Müzesi, Denizcilik Müzesi ve Maket Müzesi kategorilerinde değerlendirmelerini yaptı.

Gerçekleştirilen yarışmada, Kent Tarihi Müzesi kategorisinde Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ile Kayseri Müzesi dereceye girdi.

SARISAMAN: ŞEHRİMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ MÜZEMİZDE YAŞATIYORUZ

Uşak Belediyesi olarak şehrin kültürüne ve tanıtımına büyük bir önem verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Sarısaman, “Başkanımızın direktifleri doğrultusunda tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi yaşatmak ve bu hazinelerimize değer katmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Uşak Kent Tarihi Müzemiz de ilimizin önemli bir değeridir. Tarihi Kentler Birliği’nin, ÇEKÜL Vakfı ortaklığında düzenlediği yarışmada müzemiz ödüle layık görüldü ve bu bizleri son derece memnun etti. Şehrimizin zenginliklerini müzemizde en güzel şekilde yaşatmaya gayret ediyoruz.” dedi. Sarısaman, Uşak’a hizmet etmeye ve özveriyle çalışmalar üretmeye devam edeceklerini ekledi.

DOĞAN: KENT TARİHİ MÜZELERİ ARASINDA TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ

Müze arkeoloğu Cengiz Doğan ise yarışmanın tüm Türkiye’deki özel ve özerk müzeleri kapsadığını kaydederek, “Bizler de Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi olarak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın önderliğinde bu yarışmaya hazırlandık. Müzenin kentle olan ilişkisi, süreç yönetimi, ziyaretçi yönetimi ve müzenin sergi biçimi gibi birçok kıstasın bulunduğu yarışma için büyük bir ön hazırlık yaptık. Türkiye’nin seçkin profesörlerinden oluşan Seçici Kurul, bütün sunumlarımızı titizlikle inceledi. Biz kent tarihi müzeleri alanında Türkiye’de önemli bir noktada yer aldık ve ödüle layık görüldük.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin ilk şeker fabrikasına ait ögelerin, Türkiye’de ilk kez elektrik üretilmesine dair özel sunumların müze içerisinde yer aldığını aktaran Cengiz Doğan, müzenin yaşayan bir yapısı olduğunu ve birçok tarihi objenin bağışçılar tarafından müzeye verilmeye devam ettiğinin altını çizdi. Doğan, Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin tamamen bağışçılar tarafından oluşturulduğunu ve zengin bir içeriğe sahip olduğunu aktardı.

İlgili İçerikler: Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı 02.09.2020 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı ZAFER TENİS TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU 04/08/2020 tarih 161 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 04/08/2020 tarih 163 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 04/08/2020 tarih 162 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 02.09.2020 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 04/08/2020 tarih 164 ve 165 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 04/08/2020 tarih 160 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 04.08.2020 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı
uşak uşak belediyesi ödül mehmet çakın kent tarihi müzesi