Kitap Kurtları Başkan Cahan'ın Misafiri Oldu

7-05-2018

Ünlü Sanatçı’dan Cahan’a Barış Manço Benzetmesi

Uşak’ın Eşme İlçesi Güllü İlkokulu’nun kitap okumayı seven minikleri Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın misafiri oldu. Anaokulundan dördüncü sınıfa kadar toplamda 53 kitap kurdunun katıldığı programın sürpriz konuğuysa ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt oldu.

Güllü İlkokulu tarafından toplamda 120 öğrencinin katılımıyla başlatılan ve küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Kitap Okuyorum, Geziyorum” projesinin kitap kurdu minikleri başarılı okuma çalışmalarının ardından güzel bir geziyi hak etti. Bu kapsamda çalışkan miniklerin başarısını destekleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 53 öğrenciyle Atapark’ta belediye sosyal tesislerinde buluştu. Minikler öncesindeyse Uşak’ın tarihi noktalarını gezdi.

‘Okumak Yaşamaktır’ sloganıyla hayata geçirilen projede çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı ve miniklerin anlama kabiliyetini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Eşme Güllü İlkokulu’nun Müdürü  Hayri Ünal, “Ben öncelikle Nurullah Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz bu projeyi Eşme Güllü İlkokulu ve Ortaokulu olarak uyguluyoruz. İki üç ay içerisinde 30 kitap okuyan ortaokulu öğrencilerimizi hiçbir ücret almadan, çeşitli hayırseverlerimizin destekleriyle Çanakkale’ye göndermiştik. Şimdi de İlkokul kısmındaki öğrencilerimizle birlikte Başkanımızın destekleriyle buradayız. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünlü Sanatçı Hüseyin Kağıt’tan Başkan Cahan’a Barış Manço Benzetmesi

Dün gerçekleştirilen muhteşem konserin ardından bugün de kentte bulunan ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt, çok güzel bir olaya şahitlik yaptıklarını belirtti. Kağıt, “Nurullah Başkanımız rahmetli sanatçımız Barış Manço gibi diyor ki, ‘bugünün küçükleri yarının büyükleri. Onların hepsi birer avukat, ressam, yönetmen, belediye başkanı olacaklar. Onlara zeka açıcı satranç hediye etti, yemek yediler. Ben kendisine gönül adamı diyorum. Allah lastiğine taş değdirmesin.” açıklamalarında bulundu.

Okulun 1-A sınıfı öğretmeni Elvan Kava ise, “Öncelikle bu projeyi düzenleyen Okul Müdürümüze ve yardımlarından dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Öğrenciler hem kitap okumanın zevkini yaşıyorlar hem de bunun sonucu ödüllendiği için güzel bir teşvik oluyor. İnşallah bütün öğretmenler ve öğrenciler bu projelere destek verirler.” ifadelerini paylaştı.

Minikler Projeden Memnun

Okulun birinci sınıf öğrencilerinden Ece Eser ise programdan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Bu proje olduğu için teşekkür ediyoruz. Çok kitap okuduk, çok çalıştık diye düşünüyoruz.” dedi. Miniklerden Eylül ise, “Bu proje beni çok mutlu etti. Otuz kitap okudum. Uşak’ı çok beğendim. Kitap okumak çok güzel, kitaplar sanki dostumuz gibi. Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer vererek tebessüm uyandırdı.

Başkan Cahan: Çocuklarımızın Kitap Aşkı Bizleri Mutlu Etti

Okul Müdürüne ve eğitimcilere böyle güzel ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Çok güzel bir etkinlik tertip etmişler. Okulda okumayı özendirmeye yönelik bir kampanya düzenlemişler ve en çok kitap okuyan yavrularımızı Uşak’ın tarihi, kültürel yerlerini gezdirme adına bir çalışma gerçekleştirmişler. Biz de Uşak Belediyesi olarak bu projeye destek olduk ve öğrencilerimizi Eşme Güllü’den Uşak’a getirdik, burada tarihi ve kültürel yerlerimizi çocuklarımızı dolaştırdık ve en son burada yemekte buluştuk. Onların kitaba olan aşklarını, özdeş olmalarını görünce mutlu olduk. Bu genç kardeşlerimizle, öğretmen arkadaşlarımızla birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Kitap hayattır.” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 07 Mays, 2018
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan hüseyin kağıt eşme güllü ilkokulu kitap kurtları çayzade