​Konser ve Etkinlikler İptal

12-01-2016

Konser ve Etkinlikler İptal

Cahan, “Canlar giderken bizler eğlenemeyiz”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan İstanbul’da yaşanan terör olayının akabinde Belediye tarafından düzenlenen tüm konser ve etkinlikleri yapmama kararı aldıklarını söyledi. Cahan, “Yaşanan olayla hepimizin yüreği yanarken biz eğlenemezdik” dedi.

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda elim bir terör olayı gerçekleşti. Turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği meydanda yaşanan patlama olayında 10 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı. Türkiye’nin kalbine etki eden olay neticesinde Uşak Belediyesi bütün konser ve etkinlikleri yapmama kararı aldı. Buna göre 12 Ocak 2016 tarihinde Uşak Türk Müziği Topluluğu tarafından gerçekleşecek Yeni Yıl Konseri ve 15 Ocak 2016 tarihindeki Erman Karakaya Piyano  Dinletisi gerçekleştirilmeyecek.

Yürekler yandı

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yürekler yanarken biz mutlu olamayız” dedi. Uşak Belediyesi’nin teröre bu şekilde tepki verdiğini söyleyen Cahan, “Maalesef bugün İstanbul’da patlatılan bomba hepimizin yüreklerini yakmıştır. Bu vaka hepimizi derinden etkilemiş ve büyük bir üzüntüye neden olmuştur. Türkiye’mizi bu denli yaralayan bir olay varken biz Belediye olarak eğlence tertip edemezdik. Bu düşünceler ile bu ay içinde yapmayı planladığımız iki etkinliği yapmama kararı aldık” dedi.

Terörü lanetliyoruz

Teröre karşı daima dik duracaklarını anlatan Cahan, “Ülkemizde oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. İstikrarlı bir şekilde emin adımlarla ilerleyen ülkemizi bu şekilde ayak oyunlarıyla istikrarsızlaştırmaya gayret ediyorlar. Ama şunu bilmeliler ki milletimiz tarihi boyunca kendisini bölmek ve kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermemiş, aksine birleşmiştir. Bu vesileyle İstanbul’da hayatlarını kaybedenlere rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaşanan terör olaylarını da lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI GURBETÇİ FESTİVALİ RENKLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI KİTAP FUARI VE RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ İÇİN GÖRKEMLİ AÇILIŞ Uşak Belediyesi Dünya Su Günü Etkinlikleri İle Farkındalık Oluşturdu KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ŞUBAT'TA DA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR Kurtuluş Haftası Etkinlikleri Aydilge ve Gece Yolcuları İle Son Buldu UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE VATANDAŞLARA VERİLMEK ÜZERE BAYRAK ALIMI UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Uşak Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Uşaklılara Keyifli Anlar Yaşatıyor
nurullah cahan belediye istanbul terör sultanahmet etkinlik iptal yas