​Kur'an Ziyafetiyle Şehitler Yad Edildi

2-09-2015

Kur’an Ziyafetiyle Şehitler Yad Edildi

Uşak Belediyesi Uşak’ın kurtuluşunun 93. yıldönümünde şehitleri Kur’an Ziyafetiyle andı. Etkinlik herkesin takdirini kazanırken, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Özel bir günde olması gerektiği gibi bir etkinlik düzenledik” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi Uşak’ın kurtuluşunun 93. yıldönümünde anlamlı etkinlikler düzenledi. Gündüz saatlerinde günün anlamına uygun olarak mehteranlı ve Türk bayraklarıyla kortej düzenleyen Belediye akabinde şehitler için pilav dağıtımı ve Uşak’ın kurtuluşu konulu konferans vermişti. Son olarak anlamlı günde şehitleri unutmayan Belediye, şehitlerin ruhuna Kur’an ziyafeti gerçekleştirdi. Ata Park’ta yapılan programa Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Müftüsü Fuat Altındaş ve vatandaşlar katıldı. Gecede Dünya Kur’an Okuma Birinciliği elde eden Ali Tel, Yaşar Çuhadar ve Ahmet Yüksel kıratlarıyla unutulmaz bir Kur’an Gecesi verdi. Ayrıca vatan savunmasında hayatlarını kaybeden şehitler için hep birlikte dualar edildi.

Maneviyatı yüksek bir gece

Uşak’ın kurtuluşunun en anlamlı şekilde kutlamak için programları hazırladıklarına dikkat çeken Cahan,”Gösterişten ve eğlenceden uzak maneviyatı bol bir kutlama programını vatandaşlarımıza sunduk” dedi. Ülkede son zamanlarda şehit haberleri almanın üzüntüsünü yaşadıklarını ve bunu etkinlik takvimine yansıttıklarını ileten Cahan, “Ülkemiz terör belası ile mücadele etmektedir. Şanlı ordumuzun askerleri bu uğurda gece gündüz demeden canlarını ve kanlarını vererek bizlerin rahat olması için nöbettedir. Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen dış güçler ve onların maşası olan terör örgütü maalesef fidanlarımızı şehit etmektedir. Bizler de şehitlerimizin acılarını yüreklerimiz de hissettiğimiz bu günlerde eğlenceden uzak ve onlara yakışan programlar düzenlemek istedik. Bu nedenle Ağustos ayında başlayan festival ve etkinlik takvimimizde önemli değişikliklere gittik. Tamamen maneviyatımızı düşünerek yaptığımız etkinlikler hemşehrilerimizden de olumlu tepki kazandı” ifadesini kullandı.

Şehitlerimize armağan

Cahan, “Bugün de bu düşüncelere istinaden yine milli birlik ve bütünlüğümüzü devam etmesi, şehitlerimizin unutulmaması ve ülkemizin bekası için birlikte dua etmek istedik. Kur’an Ziyafeti ile kurtuluş haftasını daha da anlamlı kılmak için harekete geçtik. Netice itibariyle gecemiz Dünya Kur’an Okuma Birincileri ile çok güzel geçti. Gönüllerimizin pasının silinmesinin yanında bizler için canlarını veren evlatlarımıza dualarımızı da bu vesileyle yolladık. Belediyemiz bundan sonra da şehitlerini unutmayacak ve maneviyatı yüksek günlere imza atmaya devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

Gecenin sonunda ise Başkan Nurullah Cahan, Kur’an Okuma Birinciliği kazanan ve unutulma zbir gece yaşatan Ali Tel, Yaşar Çuhadar ve Ahmet Yüksel, Uşak’ı hatırlatan hediyeler takdim etti.

Son Düzenlemeler: 02 Eyll, 2015
İlgili İçerikler: Uşak Banaz Şehitler Mahallesi'nden Ayşe Yüksel Banaz Şehitler Mahallesinden Zeynep Arıkum Başkan Mehmet Çakın'dan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİTLER, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKET UŞAK'TA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ Uşak'tan çıkan yardım TIR'ları Sahiplerine Teslim Edildi ​Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası Başladı Uşak'ta 15 Temmuz Şehitleri Anıldı SSK Evleri Bölgesi Riskli Bölge İlan Edildi ​On Binler Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Buluştu
uşak belediyesi nurullah cahan kur'an ziyafeti kurtuluş haftası şehitler belediye uşak Ali Tel Yaşar Çuhadar Ahmet Yüksel