Mahalle Konakları Sporun Merkezi Olacak

9-02-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Eşi Halime Cahan Karaağaç Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağında düzenlenen spor kurslarına katılan bayan sporcularla bir araya geldi. Bayanlarla sohbet eden Başkan Cahan, şu an 60 olan katılımcı sayısının yaklaşık 250’ye çıkartılacağını belirtti. Cahan, “Mahalle konaklarımızı sporun yeni merkezi haline getiriyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi kadim bir gelenek olan mahalle konakları kültürünü yaşatmak adına içerisinde çeşitli olanaklar sunan, mahalle halkını bir araya toplayan Mahalle Konaklarıyla vatandaşa benzersiz bir hizmet sunuyor. Barındırdığı olanaklar arasında bayanlara özel spor salonu da bulunan mahalle konağında bu alandaki iddia artıyor.

Atatürk Kültür Merkezinde ve Karaağaç Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağında bayanlara yönelik devam spor kursları, hizmete açılan Dikilitaş Mahalle Konağında da gerçekleştirilecek. Kursiyer sayısının yaklaşık 250 olacağını belirten Cahan, bunların 50’ye yakınının çocuk olacağını ifade etti. Sporun genç yaşta kazanılması gereken bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Başkan Cahan, “Kız çocuklarda 5 ile 16 yaş, erkek çocuklardaysa 5 ile 12 yaş arasına, çocukların gelişimine uygun sporlarla destek sağlayacağız. Farklı kategorilerde çok yönlü olarak verilen eğitimlerin geliştirilmesi adına yenilikler yapılacak.” ifadelerine yer verdi.

Mahalle Konağında Bir Yılda Önemli Sonuçlar Alındı

Bayanların sosyalleşmesine, sağlıklarına katkı sağlamasına yönelik özel olarak hayata geçirilen spor salonlarının her mahalleden ve her yaştan insanı ağırladığına işaret eden Başkan Nurullah Cahan, “Buradaki sohbetimiz esnasında bir arkadaşımızın bir yılda 35 kilo ve diğer bir arkadaşımız da bir yılda 25 kilo verdiğini belirtti. Sağlıklı bir vücut kazanımının ortaya çıktığını gördük. Sonuçlar nedeniyle özellikle Kezban Hocamıza teşekkür ediyor, kurslarımıza katılan bayan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Sosyal yaşam alanı olarak yaptığımız bu mahalle konaklarımızda ortaya çıkan sonuçlar bizleri mutlu ediyor. Spor salonlarından, el işi kurslarına, ortak kullanım alanından nişana kadar kadar oldukça kapsamlı bir hizmet burada vatandaşımızla buluşuyor.” diye konuştu.

Sunulan imkanlar nedeniyle Başkan Nurullah Cahan’a teşekkürlerini ileten spor eğitmeni Kezban Dıman ise, “Burada halkımızla bir araya gelebiliyor ve onları sporla buluşturabiliyoruz. Bu önemli bir şans. Kardiyo, step aerobik ve plates gibi çeşitli alanlarda çok yönlü dersler veriyoruz. Kurslarımıza sağlıklı yaşam için herkesi davet ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Kursiyerlerden “Spor Yapın” Çağrısı

Ev hanımlarını, evde kapalı kalmaktansa spor ve beraberinde kültürel paylaşımlar için konaklara davet eden kursiyer Makbule Koç, “Burada bir yandan sağlığımızı kazanırken bir yandan ailemizin ve çocuklarımızın gelişimi için çok güzel şeyler öğreniyoruz. Bayanlarımızı spora davet diyoruz.” dedi. Kursiyerlerden Sevgi Arslan ise, diz hastalığı yaşadığını ancak sporun ardından kilo verdiğini ve ağrıların sona erdiğini belirterek bayanları beklediklerini paylaştı.

İlgili İçerikler: Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK Aybey Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Kahraman Elmalıdere Mahallesi Sakinlerinden, Ayşe Aslan Karaağaç Mahallesi Sakinlerinden, Mehmet Ayhan UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mahalle konağı spor bayanlar fitness