Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uşak'ta Unutulmadı

18-12-2019

Uşak Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslata erişinin 746. Yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde, Uşak Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde semah gösterisi ve Mesnevi’den Seçmeler dinleyicilerle buluştu.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Mesnevi’den Seçmeler Şeb-i Arus’ özel konserine Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner, Hikmet Kahraman ve tasavvuf sever Uşaklılar katıldı.

Görsel ve işitsel olarak duygulu anlar yaşandığı ve manevi hislerin zirve yaptığı konser yaklaşık 2 saat sürdü. Muhammed Said Karabacak’ın şefliğindeki Uşak Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun ilahileri, semah gösterileri ve Mevlana’nın eseri Mesnevi’den seçmeler dinleyicilere sunuldu.

Konserde anlatıcı ve konuşmacı Tuncay Karabulut, moderatör Mesut Karabacak, kanunda Ozan Arslan, ritimde Cemal Sav, neyde Muhammed Sait Karabacak, basta İsmet Doğukan Öztürk ve semazenler Hüsamettin Yüce Doğan, Sezgin Gökçeoğlu, Ali Erken yer aldı. Tasavvuf severlerden büyük ilgi gören ve dakikalarca alkışlanan teknik ekip, dinleyicilerden takdir topladı.

Başkan Çakın: “Tasavvuf İnsan Hayatının Temelidir”

Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Çakın: “Bu huzur dolu geceyi Uşaklılara yaşatan, Mevlana gibi, tüm kesimin ortak paydası olan bir kültürel değeri Mesnevi’den seçtikleri özel eserlerle bizlere sundukları için tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. Tasavvuf insan hayatının temelini oluşturmaktadır. Kültür, sanat, müzik ve edebiyatta olduğu gibi tasavvufun da elinin değdiği her alan insan hayatına huzur, mutluluk ve birçok artı değer katmıştır. İşte bugün burada da sazendelerimiz, semazenlerimiz, nazendelerimizin sunduğu bu konserle tasavvufun o engin iklimini bizlere hissettirdiler. Bizler sanatın hemen her dalını sizlerle buluşturmaya kararlıyız. Çalışmalarımızın sizin nezdinizde de karşılık bulması bizi son derece mutlu ediyor” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bu muhteşem geceyi yaşatan, Mevlana’yı anlamakta ve yaşatmakta gösterdikleri performanstan dolayı konser sonunda anlatıcı ve konuşmacı Tuncay Karabulut’a, moderatör Mesut Karabacak’a, semazen Hüsamettin Yüce Doğan’a çiçek takdim ederek, etkinlikte emeği geçen herkese ve bu özel gecede kendilerini yalnız bırakmayan tüm Uşaklılara teşekkür etti.

Manevi duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı ve Mevlana’nın vuslata erişinin 746. yıl dönümünün anıldığı gece, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Düzenlemeler: 18 Aralk, 2019
İlgili İçerikler: UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK'TAKİ YAĞIŞLAR MECLİS GÜNDEMİNDE KONUŞULDU ÇARŞI UŞAK'TA ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI UŞAK'TA DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR SPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ Uşak'ta Oğuzhan Koç Rüzgarı Esti Gelin Helvası Gülümsetti UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI UŞAK'TA KURTULUŞ COŞKUSU TÜRKİYE'NİN BİR İLKİ DAHA UŞAK'TA YAPILDI
uşak uşak belediyesi mevlana mehmet çakın Anma programı Vuslat yılı