MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE AĞAÇLAR TOPRAKLA BULUŞTU

11-11-2021

AĞAÇ DİKME SEFERBERLİĞİNE UŞAK BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Uşak Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında yapılan ağaç dikim etliğine katkı sağlamak için adım attı. Karakuyu Mahallesinde yapımına başlanan yeni mesire alanının ağaçlandırma işlerine bugün başlayan Uşak Belediyesi, Başkan Çakın ve öğrencilerin elinden yüzlerce ağacı toprakla buluşturdu.

Kaybolan Yeşil Alanlar Telafi Edilecek

Yakın zamanda ülkemizin birçok farklı bölgesinde gerçekleşen ve ciddi yeşil alan kaybına neden olan orman yangınları sonrasında; Bakanlık tarafından Türkiye nüfusu olan 84 milyon kişinin her biri için üç adet fidan olmak üzere 252 milyon adet fidan dikilmesi kararlaştırıldı. Hem ülke çapında yürütülen kampanyaya Uşak olarak destek vermek hem de Milli Ağaçlandırma Gününe dikkat çekmek amacıyla bugünü seçtiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için gereken her adımın atılacağını söyledi.

“Yeşile Katkı Yarınlarımıza Katkıdır”

Ağaçların bir şehrin akciğeri olduğunu vurgulayan Çakın; “Cumhurbaşkanlığımızın bu günü milli ağaçlandırma günü olarak belirlemesiyle ülkemizin dört bir yanında bugün ağaç dikim seferberliği yaşanıyor. Biz de buna destek vermek ve katkı sağlamak istedik. Bir ağacı dikip yetiştirmek yıllar alıyor ancak yok etmek maalesef çok kısa sürüyor. Bu yüzden biz özellikle vatandaşlarımızda da bu çevre bilincinin oluşmasını ve ormanlarımızı korumak için herkesin maksimum özen ve gayret içerisinde olmasını istiyoruz” dedi.

Özellikle pandeminin ardından daha sağlıklı ve sportif bir yaşamın önemini sık sık vurguladıklarını ifade eden Çakın; “Hizmete sokacağımız bu mesire alanımızda ailelerin çocuklarıyla birlikte hem piknik yapabileceği hem de yürüyüşlerini yaparak hoşça vakit geçirebileceği alanlarımız olacak. Ben şimdiden bu alanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum ve herkesi yeşil alanlarımızı koruma noktasında daha hassas olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Teşkilatından Seferberliğe Destek

Etkinliğe katılan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Uşak Belediyesi’nin düzenlediği bu güzel organizasyona AK Parti İl Teşkilatı olarak gönülden destek verdiklerini belirterek; “Bugün atılan güzel adımların sonucunu çocuklarımız torunlarımız yıllar sonra görecek. Daha güzel bir çevre ve daha güzel bir dünya için başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın olmak üzere bugün burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Can Suyu Öğretmen ve Öğrencilerden

Diğer yandan bölgede eğitim veren okullar olan Şafak Öncü Koleji, Kanyon Koleji, Final Koleji, Arhan Koleji ve Öğretmen Hüseyin Cahit İlkokulu’nun öğretmen ve öğrencileri ağaç dikim alanında keyifli anlar yaşadı. Başkan Çakın ile sohbet etme imkanı bulan öğrenciler; orman yangınlarında yaşanan kayıpların ardından yeşil alanların arttırılmasının önemine değindi.

Etkinlik sonrası konuşan öğretmenler; özellikle ağaç dikim seferberliği gününde düzenlenen bu anlamlı organizasyonda yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek; Uşak Belediyesi ve Başkan Çakın’a çevreye karşı hassasiyetlerinden ve bu tip etkinliklere önem vermelerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Genç Kuşak Topluluğundan Etkinliğe Destek

Etkinlikte öğrencilerle birlikte ağaç diken Genç Kuşak topluluğu üyesi gençler ise seferberliğe katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını ve yurdun her bir karış toprağının önemli olduğunu belirterek; yaşanan orman yangınlarının ardından nefessiz kalan ülkemize nefes olmak için canla başla çalışacaklarını ifade etti.

Bugün ağaçlandırma işlemi başlatılan ve Uşak Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılacak olan 26 bin 242 metrekarelik mesire alanında; vatandaşların piknik yapabileceği, aileler ve çocukların hoşça vakit geçirebileceği alanlar yer alacak. Mesire alanında kamelyalar, süs havuzu, oyun grupları, yürüyüş yolları ve barbeküler bulunacak.

Son Düzenlemeler: 12 Kasm, 2021
İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Umahan Milli KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ TOGG UŞAK HALKIYLA BULUŞTU ŞEHİR TİYATROSU GÖKYÜZÜNDE BİR NOKTA'YI SEYİRCİYLE BULUŞTURDU
uşak uşak belediyesi Fidan mehmet çakın dikim ağaç ağaçlandırma günü