Öğrencilerin İlk Dersi Başkan Çakın'dan

4-03-2020

Uşak Belediyesi ile Uşak Üniversitesi arasında imzalanan ve 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılını kapsayan özel protokol kapsamında üniversite öğrencileri Başkan Çakın’dan ilk dersini aldı. Belediye ve Üniversiteyi eğitim çatısı altında birleşilen projede, Uşak Üniversitesi öğrencileri, yerel yönetimleri doğrudan yerinde görme fırsatı buldu.

Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi arasında 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminin başında imzalanan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerini kapsayan protokol kapsamında öğrenciler ilk eğitimlerini aldı.

Huzurpark’ta gerçekleştirilen Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısına katılan yaklaşık 100 öğrenci meclisteki işleyişi inceledi.

Bahar döneminin ilk dersini Başkan Çakın’dan alan öğrenciler yerel yönetimlerle ilgili bilgilendirilirken, belediye faaliyetleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Öğrencilerle yakında ilgilenen Başkan Çakın, Uşak Belediyesi’nin öğrencilere yönelik yapmış olduğu projelerle ilgili de öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi.

Başkan Çakın: “Gerçekleştirilen Protokolden Oldukça Memnunuz”
Öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevaplayan Başkan Çakın, gelen talepler doğrultusunda atılacak adımların belirlendiğini, çalışmaların en yakın zamanda başlayacağını aktardı.

Yerel seçimler ve Belediye Meclisi’nin işleyişi hakkında öğrencilere kısa bir ders veren Başkan Çakın, “Belediyecilik bir yönetim ve organizasyon işidir, yerel yönetimin en temel halkasıdır. Yerel yönetimse bir tecrübe işi olduğu kadar aynı zamanda bilim dalıdır. Eğitimlerde sizlerin de gördüğü üzere yerel yönetimlerle alakalı gerek üniversitelerde gerekse özel araştırmalarla belediyeciliğin nasıl olması gerektiğine ve halka en iyi şekilde nasıl hizmet verilebileceğinin yolları üzerinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Biz de bu anlamda üniversitemizle projeler gerçekleştirmeyi ve üniversitemizin bu konudaki bilgi birikiminden faydalanmayı diliyoruz. Aynı zamanda belediyemizin çalışmalarının bu konudaki gelişime katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu protokolü gerçekleştirdiğimiz için biz Uşak Belediyesi olarak çok memnunuz. Bu anlamda siz değerli öğrencilerimizi, kendinizi geliştirmek için harcadığınız emekler nedeniyle tebrik ediyor, protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilerin kamu hizmetlerinin nasıl işlediğine yönelik bilgi edinmesi amacıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında ayrıca belediye personeli Uşak Üniversitesi’nden akademik eğitim ve danışmanlık hizmeti alıyor.Uşak Belediyesi bünyesinde başlatılan uygulamalı eğitim sayesinde hem yerel yönetimlerde hizmet veren personellerin alanında uzmanlaşması hem de yerel yönetimlerin teslim edileceği gençlerin mesleki uygulamalarla bilgi ve tecrübe kazanması sağlanıyor.

İlgili İçerikler: Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU Uşak Belediye Başkanlığı Teşkilat Yönetmeliği BAŞKAN ÇAKIN'DAN MESAİ YAPAN PERSONELLERE BAYRAM ZİYARETİ Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Cemal Tilki Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Kadir Gecesi Mesajı. Başkan Çakın Yeni Hizmet Binasındaki ve Nuri Şeker Caddesindeki Çalışmaları İnceledi
Öğrencilerin İlk Dersi Başkan Çakın’dan