​Otogar Battı Çıktı Projesi'nde İlk Kazma Vuruldu

8-04-2016

Otogar Battı Çıktı Projesi’nde İlk Kazma Vuruldu

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Otogar mevki battı çıktı projesi için çalışmaların başladığını belirtirken, “Projemiz kapsamında ilk kazmayı vurduk. Yakın zamanda stat kavşağında da battı çıktı çalışmamız başlayacak” dedi.

Uşak Belediyesi şehirlerarası yollarda ve kent içindeki trafiği azaltmak için başlattığı battı çıktı projesinde somut adımlar atmaya devam ediyor. Stat ve Otogar Kavşağında düşünülen batı çıktı kavşaklarından ilki Otogar Kavşağı’nda başladı. Otogar önü köprülü kavşak yapımı için trafik akışı sağlanması kapsamında yan yolların açımı için ekipler start verdi. Bu sayede kavşak inşaatı için ilk kazma vurulmuş oldu.

Kısa sürede bitecek

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizin menfaatleri ve sorunlarını gözeten bir yapıda bir projemizde daha iyi yoldayız” dedi. Cahan, “Belediyemiz kentimizin hak ettiği değerde olması için projelerine hassasiyetle devam etmektedir. Bu bağlamda gelişen kentimizin, gelişme paralel olarak sorunlarını dikkate alan bir yapıdayız. Artan trafik de ilimizin en büyük sorunlarının arasında yerini alıyor. Trafiğin sıkışması ve yoğunluk olası kazalara fırsat verebiliyor. Biz de bu düşüncelerle kentimizin ana yollarında köklü çözümlere imza attık. Şehirlerarası yolun da sorunlarını biliyorduk. İzmir Ankara karayolu aynı zamanda şehir içi trafiğin de kesiştiği bir yoldu. Biz bu bölgede trafiğin akması için stat ve otogar bölgesinde battı çıktı projelerinin olması gerektiğine inandık. Bu nedenle başladığımız çalışmalarda ilk adımı attık” diye konuştu.

Stat battı çıktı projesi de başlayacak

Otogar kavşağının akabinde hemen stat kavşağında da çalışmaların başlayacağını ileten Cahan, “Kavşağımızı kısa sürede bitirerek kentimize hediye edeceğiz. Diğer yandan stat kavşağında da kısa sürede ihale işlemini yaparak ilk kazmayı vuracağız. Kısacası kentimiz şehirlerarası yollarda istenilen düzeye gelecek” ifadesini kullandı.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki Aleddin Tilki BAŞKAN ÇAKIN ARASTANIN İLK BETONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI
uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir battı çıktı otogar ilk kazma akıcı trafik