​Otogar Kavşağı'nda Trafik Sorunu Tarih Oldu

29-08-2016

Otogar Kavşağı’nda Trafik Sorunu Tarih Oldu

15 Temmuz Mehmet Çetin köprülü Kavşağı Üst Bağlantı Yolları da Bitti

Cahan, “Sırada Stat Battı Çıktı Projesi Var”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan şehirler arası yolda ve şehir içi trafiğinde önemli ölçüde rahatlık sağlayacak olan 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin  Köprülü Kavşağı’nın üst bağlantı yollarının trafiğe açıldığın müjdeledi. Başkan Cahan stat kavşağı içinde çalışmaların başladığını kaydetti.

Uşak Belediyesi şehirler arası ve şehir içi trafiği önemli ölçüde kolaylaştıracak olan 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nı hizmete açtı. Şehirler arası yolun otogar kavşağının yükü projeyle önemli ölçüde rahatladı. Diğer yandan kavşağın şehir içi düzenlemesini imkan veren üst bağlantı yolları da bitirildi. Bölgede bu bağlamda trafik sıkıntısına kalıcı bir çözüm sağlandı. Diğer yandan Stat Battı Çıktı Projesi için de çalışmalar başladı. Belediye ekipleri kısa sürede bitirilmesi ön görülen kavşağın yan yollarının açılması işlemine hız verdi.

Trafik rahatladı

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizin en büyük sorunlarından birisi olan trafik sorunu çok yakın bir zamanda tarih olacak” dedi. Cahan, “Göreve geldiğimizde vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği konuların başında trafik sıkıntısı geliyordu. Yolların yetersizliği, planlama yanlışlığı nedeniyle kent trafiği artık azap veren bir duruma gelmişti. Gittiğimiz her platformda bu konuda dillendiriliyordu. Biz de soruna köklü çözüm bulmak adına projelerimizi yaptık. öncelikle kentimizin ana caddelerine modern dokunuşlar yaptık. Caddelerimizi konsept ve kaliteli asfaltla tanıştırdık. Daha sonra şehirler arası ve şehir içi trafiğin kesiştiği noktalar için planlamamızı yaptık. Battı çıktı projelerinin soruna ilaç olacağı kanısına vardık. Bu bağlamda başladığımız ilk çalışma olan ve otogar kavşağı bölgesini ilgilendiren 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağını kısa sürede hizmete açtık. Şimdi üst bağlantı yollarını da bitirerek bölgede önemli kolaylıklar sağladık” ifadesini kullandı.

Stat Battı Çıktı Projesi de kısa sürede bitecek

Stat Battı Çıktı Projesi’nde çalışmaların başladığını da aktaran Cahan, “İlimizde otogar civarında gerçekleşen çalışma herkesin takdirini kazandı. Gerek hemşehrilerimiz, gerekse yol güzergahından geçenler çalışmayı son derece olumlu buldular. Büyük kolaylık sağlayan bu çalışmanın akabinde söz verdiğimiz gibi Stat Battı Çıktı Projesi için çalışmalara başladık. Bölgede yan yolların yapımı ile ilgili ekiplerimiz süreci yürütüyor. Burada da kısa sürede işlerimizi bitirerek kentimizin önemli bir sorununu yok edeceğiz. Şehirler arası trafiğin kent merkezinden geçen kısmı Belediye Cami civarına kadar aksamadan ilerleyecek. Gelecek yıllarda ise yol güzergahında sıkıntının tamamen sona ermesi adına projelerimiz olacak. Ayrıca akışkan hale gelen trafik nedeniyle yayalar mağdur olmasın diye de projelerimiz söz konusudur. Kentimizde şimdiden hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: 01/03/2021 tarih 78 ve 79 sayılı BMK plan değişikliği 02.09.2021 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 02/09/2021 tarih 272 sayılı BMK plan değişikliği 02/09/2021 tarih 267 sayılı BMK plan değişikliği 02/09/2021 tarih 270 sayılı BMK plan değişikliği 02.09.2021 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 02/08/2021 tarih 255 ve 256 sayılı BMK plan değişikliği 17/05/2021 tarih 149 ve 150 sayılı BMK ilave imar planı 02/08/2021 tarih 244 sayılı BMK imar planı değişikliği 01/07/2021 tarih 216 sayılı BMK imar planı değişikliği
uşak belediyesi nurullah cahan trafik otogar kavşağı 15 temmuz şehit mehmet çetin köprülü kavşağı sorunu son