Sahurda Açılış ve Temel Atma Töreni Yapıldı

23-06-2016

Ülke Tarihinde Bir İlk

Sahurda Açılış ve Temel Atma Töreni Yapıldı

Cahan, “Bakanımızın Destekleriyle Kentimiz Daha da Gelişiyor”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kent adına önemli katkılar verdiğine dikkat çekerken, “İlimiz Bakanlığımızın destekleriyle günden güne ilerlemeye devam etmektedir” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 4 tesisin temel atma töreni ve biten 2 tesisin açılışı için Uşak’a geldi. Programlar önce Uşak Valiliği ziyaretiyle başladı. Burada kentin projeleriyle ilgili basın temsilcileriyle toplantı yapıldı. Akabinde ise bitmiş projelerin ve temeli atılacak projelerin toplu açılış merasimi gerçekleşti. Ata Park içinde yapılan temel atma ve açılış töreni bir ilk olma özelliğini de içinde barındırdı. Uşak tarihinde ilk defa sahur programında bir bakan kentte yaşayanlarla buluşurken, yine sahur vaktinde yapılan temel atma ve açılış programları ilklerden birisi olma özelliğini aldı. Programlara Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı genel müdürler ve vatandaşlar da katıldı.

Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nde müjdeler sürüyor

Programda açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kente kazandırdıklarının önemli olduğunu ileten Cahan, “Öncelikle ilimizin Bakanı ve ilimizin vekili olarak kentimizi ayrı tutarak, ilk sahur programını ve ilk açılış törenini Uşak’ta gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederiz. Kentimizde Bakanlığımızın destekleriyle güzel işler yapıyoruz. Bu konuda Belediyemizi ilgilendiren önemli projeler de söz konusudur. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte kentimizin gerdanlığı olacak Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ni bitirme aşamasına getirdik. Proje kapsamında Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’ndan bir müjde daha aldık. Bu bağlamda Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin aşamalarından birisi olan Sorkun Köyü Göleti’nin bu yıl ihalesi yapılacak. Bu sayede deremiz su ile buluşacak ve sürekli akacak” ifadesini kullandı.

Ülke ve kent gelişiyor

Uşak’ın projelerle yaşanabilir bir hal aldığını aktaran Cahan, “Şehrimizin gelişmesi adına Ankara’nın da desteğini alarak yolumuzda ilerliyoruz” dedi. Cahan şunları kaydetti: “Ülkemizdeki gelişme ile birlikte ilimizde sürekli gelişiyor. Dokuzsele Deresi Projesi ile beraber Kentsel Dönüşüm Projesi de son hızıyla ilerliyor. Bu iki projenin birleşmesiyle yeni şehir merkezini bu yıl hayata geçiriyoruz. Bin 051 konut, 923 işyeri, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı projede yer alacak. Biz 10 yıllık mazisi olan projemizi bitirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bununla beraber kentimizin alt yapısı ve üst yapısıyla birlikte gelişim ve değişimi devam ediyor. Büyük projelerimiz de günden güne ilerliyor”.

Uşak’a hep dolu geldim

Uşak’a her gelişinde her zaman müjdelerle geldiklerine işaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Uşak’a her gelişimizde heybemiz dolu geldik. Şimdiye kadar 57 müjde vermişiz. Bu sefer de 18 müjdeyle geldik. İki yıl zarfında toplam 75 müjde ve 476 milyon TL’lik yatırımı kente kazandırdık. Yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden birisi de Dokuzsele Deresi Islah Projesidir. Biz bu projeyi çok önemsedik. Kentin gerdanlığını yıl sonuna kadar bitiriyoruz” dedi.

Yeni tesisler hayırlı olsun

Güzel bir sahur gecesinde kendilerinin de bir ilki gerçekleştirdiğine vurgu yapan Eroğlu, “Bugün ilk defa sahur vaktinde açılış yapacağız. 6 tesisin temel atma töreni ve açılışı yapılacak. Temeli atılacak tesisler Eşme'de Eşmeli Göleti ve Sulaması, Merkezde Eskisaray Göleti ve Sulaması, Sivaslıda Karaboyalık Göleti ve Sulaması, Karahallı İlçe Merkezinin Boyalıdere Yankolu Taşkın Korumasıdır. Açılışını yapacağımız iki tane de tesisimiz var. Banaz Bahadır Barajı Sulaması ve Merkez Aşağıkaracahisar Barajı ve Sulamasının açılışını yapacağız, hayırlı olmasını diliyorum. Uşak adına çalışmaların devam edecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla toplu açılış törenini gerçekleştirmek için hep birlikte butona basıldı. Akabinde Başkan Nurullah Cahan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na halı hediye etti. Programın ardından 2 bin adet fidan vatandaşlara dağıtıldı

Son Düzenlemeler: 23 Haziran, 2016
İlgili İçerikler: Sivaslı İlçesinden, Fatma Şakar Fatma Şimşek Fatma Gökalp Fatma Kaçmaz Fatma Köse Eşme/Ahmetler Kasabasından, Fatma İnce Fatma Gencer Eşme İlçesinden, Fatma Çümen Fatma Bülbül Banaz Şaban Köyü'nden Fatma Özdemir
uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir veysel eroğlu müjdeler sahur programı orman ve su işleri bakanı türkiye'de ilk