Sokak Basketbolu Bu Kez Gazozuna Değil Kupasına

31-05-2017

Uşak Belediyesi, sokak basketbolunu turnuvaya taşıdı. Basketbol severlerin keyifle izlediği mücadelelerde sporcular kupa için ter döktü.

Uşak Belediyesi 20-21 Mayıs tarihlerinde, 100 sporcunun katılımıyla Sokak Basketbolu Turnuvası düzenledi. Turnuva yıldız erkekler, ümit erkekler ve büyük erkekler olmak üzere üç kategoride yapılırken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Uşak’ta ilk kez yapılan turnuva ile geleceğin basketbolcuları sokak turnuvasında bir araya geldi ve mücadele verdi.

Basketbol İl Temsilcisi Hasan Baykın ve İl Hakem Komitesi Üyesi Nuri Bayraktutan, Atapark basketbol sahasında gerçekleştirilen Sokak Basketbolu Turnuvası (Streetball) dolayısıyla, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Amaçlarının şehirde sporu ve basketbolu sevdirmek ayrıca bu alanda kendisini geliştirmek isteyenler için de güzel bir etkinliği hayata geçirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan aynı zamanda vatandaşların spor dostluğuyla bir araya gelmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Başkan Cahan, “Spora ve sporcuya önemli destekler veriyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz turnuvalarla, yaptığımız teşviklerle şehrimizde sporun gelişmesi adına çalışmalarımız devam ediyor. Küçükten başlayıp büyüklere doğru, yediden yetmişe herkesin sporun içinde olmasını istiyoruz. Basketbol Uşak´ta seviliyor ve bizler de sevilen bu spora farklı bir heyecan katmak istedik.” dedi.

Belediye olarak her türlü spor branşına destek verdiklerini kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan,  “Uşak’a madalyalarla dönen, milli formalar giyen arkadaşlarımız var. Sayısı az değil ancak biz daha fazlasının yapılabileceğini biliyoruz. Daha çok vatandaşımızı sporla buluşturmak istiyoruz. En başta gençliğimiz için, güzel bir Türkiye için hep birlikte el ele verip, bayrağı daha da yukarılara çekeceğiz. Bu memlekette spor gerçekten önemli bir yer kaplıyor. Bu nedenle, diğer alanlarda olduğu gibi dayanışma ve ortak akıl kültürü ile hizmetlerimize güç katacağız. Hep birlikte el ele yarınlarımıza yürüyeceğiz. Spora değer katacak etkinliklerle, gençlerimize yol haritası çizeceğiz. Nazik ziyaretlerinden dolayı ve spora verdikleri hizmetler nedeniyle misafirlerimize teşekkür ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

DESTEKLER NEDENİYLE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Basketbol İl Temsilcisi Hasan Baykın ve İl Hakem Komitesi Üyesi Nuri Bayraktutan, spor alanında büyük destekleri Uşakla buluşturan Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a, sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Basketbol İl Temsilcisi Hasan Baykın, “Bizlerin her zaman yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ederiz. Son olarak geçtiğimiz hafta güzel bir etkinlikle basketbol severleri bir araya getirdik. Renkli görüntüler yaşandı ve iyi bir mücadele verildi. Bundan sonra da benzer etkinliklerle bir araya gelmek istiyoruz. Profesyonel olmasa dahi, sağlıksız beslenmenin yaygınlaştığı, teknoloji sonucu hareketin azaldığı ve pek çok olumsuz etkenin bulunduğu şu dönemde özellikle spor daha da önem kazanıyor. Spor hem sağlık hem de hayata bir disiplin katıyor. Vatandaşlarımızı spora davet edecek çalışmalara ağırlık vereceğiz. Ben bir kez daha destekleri nedeniyle sayın başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyorum.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: SOKAK CANLILARI YENİ YUVASINA KAVUŞTU Uşak Belediyesi ve AKÜ Arasında Sokak Hayvanları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı 'YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR 3X3 SOKAK BASKETBOLU'NDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU Sokak Hayvanlarıyla ilgili bir yenilik daha Yayalaştırılan Sokaklar Yarışma Sonucu Zeyilname 3 Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma Teslim Şartlarının Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışma Takvimi Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma Soru-Cevapları İlanı Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret sokak basketbolu