SSK Evleri Bölgesi Riskli Bölge İlan Edildi

3-11-2016

Bakanlar Kurulu O Bölge İçin Kararını Verdi

SSK Evleri Bölgesi Riskli Bölge İlan Edildi

Cahan, “Yaşanabilir ve Nefes Alınabilen örnek Bir Alan İnşa Edeceğiz”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan SSK Evleri’nde başlatmayı düşündükleri dönüşüm için Bakanlar Kurulu Kararıyla bölgenin riskli alan ilan edildiğine işaret ederken, “Kentimizin en güzel bölgelerinden birisini vatandaşlarımızla görüşerek yaşanabilir ve örnek bir hale getireceğiz” dedi.

Uşak Belediyesi’nin kentte değişimi ve gelişimi yaşatmak adına planlamaları arasına aldığı SSK Evleri’nin dönüşümüyle ilgili önemli bir karar alındı. Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan SSK Evleri’nin bulunduğu yaklaşık 80 bin metrekarelik bir bölge riskli alan ilan edildi. Bu kararla birlikte bölgede gerçekleştirilmesi planlanan dönüşüm için de düğmeye basıldı. Bu bağlamda bölgede yer alan hak sahipleriyle projenin detayları ve yapılacaklar ile ilgili görüşmeler kısa sürede başlayacak. Sürecin sonunda hak sahipleri mağdur edilmeyecek. Öte yandan bölge parkları, otoparkları ve sosyal yaşam alanlarıyla planlanacak. Bu sayede nefes alınabilen ve Türkiye’nin örnek alanlarından birisi ortaya çıkacak.

Modern bir bölge inşa edeceğiz

“Belediyemiz kentimizin sorunlarını bilen bir yapıda çalışmalarına devam ediyor” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu stratejide SSK Evleri’nin bulunduğu bölgedeki kötü görüntülerin tarih olacağını iletti. Cahan, “İlimizde ‘Yeni Uşak’ sloganıyla çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu bilen bir yapıda, hemşehrilerimizin rahat yaşayacağı modern bir kenti inşa ediyoruz. Alt yapısından üst yapısına, yollarından kentsel dönüşüm alanlarına kadar birçok yelpazede ekiplerimiz çalışmalarını yürütmektedir. Kentimizde bu değişimi SSK Evleri’nin bulunduğu noktada da yaşatmak adına daha önce adımlarımızı atmıştık. Şimdi yeni gelişmelerle bölgedeki değişim için hemen harekete geçeceğiz” ifadesini kullandı.

Süreç hemen başlayacak

Bakanlar Kurulu’nun de bölgede değişimi destekleyen bir karar aldığını ileten Cahan,”Dönüşümü düşündüğümüz yaklaşık 80 bin metrekare alan  Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan olarak ilan edildi. Alınan bu karara istinaden çalışmaları daha da hızlandıracağız. Öncelikle ortak aklın inşasını SSK Evleri’nde yaşayan hak sahipleriyle sağlayacağız. Tüm hak sahipleriyle daha önce de yaptığımız gibi görüşmeler yapacağız. Hak sahiplerinin mağdur edilmemesinin yanı sıra her yönüyle yaşanabilir, nefes alınabilen, parkları, sosyal yaşam alanları ve otoparkıyla özel bir bölge ortaya çıkaracağız. Kentimizin bu güzide bölgesini daha da önemli kılacağız. Bu noktada bizlerin yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, belediye ekibimize ve halkımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Son Düzenlemeler: 03 Kasm, 2016
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı HER KULAÇ BAŞARIYA ATILAN BİR ADIM Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Ovademirler Mahallesi 63.Bölge Parselasyon Askısı Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı
uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir değişim ve gelişim ssk evleri bakanlar kurulu riskli alan