Tarhananın Hak Ettiği Değeri Kazanması İçin "Evet"

3-03-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’a sembol olan ve tarhananın tanıtımı konusunda sürekli çaba sarfeden Tarhana Baba Mustafa Yeldanlı’yı ziyaret ederek hem Uşak Tarhanası hem de Referandum Seçimi üzerine hasbihal etti.

Yıllardır Uşak tarhanasını marka haline getirmeyek ve her fırsatta tarhanayı tanıtmak için uğraş veren Tarhana babadan referanduma destek geldi.  Uşak’ta ayrı bir öneme sahip olan Mustafa Yeldanlı, hem tarhanaya verdiği önemi hem de referanduma neden evet dediğini açıkladı. Başkan Nurullah Cahan’da Uşak tarhanasının markalaşması adına girişimlere başlayacaklarını ifade etti.

38 model olarak kendisini tanımlayan Yeldanlı,  kuşaktan kuşağa yıllardır tarhana işiyle uğraşıyoruz, tarhananın içinde yoğurt domates biber nane gibi birçok şifalı yiyecek bulunuyor buda tarhanayı şifa deposu haline getiriyor, tarhananın her kaşığında 18 doktor bulunduğu için bu kadar tarhanaya önem veriyorum  “ dedi. Tarhananın yapım aşamasından da kısaca bahseden Yeldanlı çok meşakkatli bir iş olduğunu ama sabırla yaptığını ifade ediyor.

Yeldanlı , eski ve yeni Türkiye arasındaki farka dikkatleri çekerken “Yıllar önce yokluktan yamalı yırtık pantolonlar giyerdik şimdilerde yırtık pantolon moda oldu, şuan herkesin elinde 2 adet cep telefonu var, artık hastahanelerde sıra beklemiyoruz yani dünyamız değişti, evet dediğimizde devlet bizi daha güzel yerlere taşıyacaksa bende “Evet” e hazırım” diye konuştu.

Tarhanaya markalaştırma sözü veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Mustafa Yeldanlı’nın konu hakkında ki tüm görüşlerine katıldığını ifade ederek, “Tarhana baba olarak tanınan Mustafa Bey günümüzde Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve Bakanların tanıdığı tüm etkinliklere davet edilen ilimizi en güzel şekilde temsil eden bir büyüğümüz. Kendileri biz yırtık pantolonlarla bu günlere geldik ve devlet olarak daha ileriye gitmek için “Evet” dediklerini ifade ettiler. İlkler şehri Uşak’ın hemen her anlamda bir değeri var. Uşak Tarhanası da bunlardan biri ve Mustafa Bey tarhanamızın tanıtımı için güzel işler yapıyor. Bütün bu emekleri için Uşak halkı adına Mustafa abimize şükranlarımı sunuyorum. Uşak halımızı nasıl marka haline getirdiysek şimdi sıra Uşak Tarhanamıza geldi. Tarhanamızı dünya markası haline getireceğiz” dedi.

Referandum seçimini de değine Başkan Cahan, “Biz istiyoruz ki Türkiye çağ atlasın. Nasıl 2002’den 2017’ye kadar sağlıkta, ulaşımda, ekonomide çok büyük mesafeler katettik.  Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Yönetim Sistemi ile bir üst mertebeye çıkacağız. Vesayetlerin tamamını ortadan kaldırarak, kazanımlarımızı daha üst mertebeye çıkaracağız. Mustafa bey’e de “Evet” dediği ve bizleri bu güzel ortamda ağırladığı için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan uşak tarhanası tarhana baba