Tecrübeli Basketbolcu Mirsad Türkcan Uşak'ta

1969
13-09-2017

Uşak’ta Kurtuluş Kupası Dünyaca Ünlü Oyuncu Tarafından Verildi

Eski Milli Basketbolcu Mirsad Türkcan Uşak’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası’nda takımların ödüllerini vermek üzere Uşak’a geldi.

Kentteki spor başarısının önemli bir düzeyde olduğunu ifade eden Türkcan’ı makamında misafir eden Başkan Cahan, Muratbey Uşak’ın daha iyi noktalara çıkartılabilmesi adına fikir alışverişinde bulundu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın daveti üzerine kente gelen, NBA’de oynayan ilk Türk basketbolcu Mirsad Türkcan, “Gayet güzel ve sportif başarılarla adından söz ettiren bir şehir. Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla da Sayın Belediye Başkanımız, Uşak’ta spora önem veriyor ve her türlü sportif faaliyete destek oluyor. Uşak, basketbolda son senelerde büyük bir ivme kazandı. Büyük yatırımlar yapılıyor ve başarılar beraberinde geliyor.” dedi.

Basketbol oynadığı dönemlerde Uşak’a geldiğini söyleyen Türkcan, “İnşallah ilerleyen senelerde de bu yapılan yatırımların karşılığı olarak Uşak şehri basketbolda, futbolda ve diğer branşlarda en iyi noktalara gelecektir. Bizi Uşak’a davet eden ve en güzel şekilde ağırlayan Belediye Başkanımız ile değerli Muratbey Uşak basketbol takımı yöneticilerine ve hocalarına teşekkür ediyorum. ” ifadelerine yer verdi.

Gençlere yönelik altyapı çalışmalarının önemli olduğuna değinen dünyaca ünlü basketbolcu Türkcan, Uşak’ın sporda ciddi bir atılım içerisinde olduğunu kaydetti.

UŞAK’TA SPOR KALİTESİ YÜKSELİYOR

Uşak’taki basketbol seviyesinin her geçen gün yükseldiğini aktaran Başkan Cahan, “Uşak spor şehri ve son senelerde sportif branşlarda aldığı başarılarla adından söz ettiren bir il haline geldi. Basketbolla, futbolla ve diğer tüm branşlarla iç içe olan ve sporla yaşayan bir şehiriz. Belediye olarak bu tür sportif faaliyetlerin yanında olduğumuzu daha öncelerde çok kez dile getirdik, söylemeye de devam ediyoruz. Şehrimizin basketbol takımı olan Muratbey Uşak’ı Belediye bünyemize aldık ve daha güçlü bir hale geldik. İnşallah tüm Uşak el ele vererek şehrimizin marka değerleri olan bu takımlarımızı en üst noktalara taşıyacağız.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’de basketbolun sembol isimlerinden ve duayenlerinden birisi olan Mirsad’ı Uşak’ta ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her sene şehrimizde düzenlemiş olduğumuz ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşuna binaen düzenlemiş olduğumuz Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvasına sevgili Mirsad’ı da davet ettik. Sağ olsun oda bizleri kırmadı ve şehrimize gelerek turnuvamızın son gününde bizlerle beraber oldu. İlimizde basketbola son derece önem veriyoruz. Bu kapsamda Uşak’lı hemşerilerimiz de maçlarımıza gelerek takımımıza sahip çıkıyor. İnşallah bu sene yeni ve güçlü kadromuzla büyük başarılara imza atarak şehrimizin adından sıkça söz ettireceğiz. “

TURNUVA’NIN ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası bu yıl Tahincioğlu Süper Ligi ekiplerinden Demir İnşaat Büyükçekmece’ye ve Banvit’e kapılarını açtı. Ev sahibi Muratbey Uşak’ın da mücadele ettiği turnuvada şampiyon Banvit olurken, kupa Eski Milli Basketbolcu Mirsad Türkcan tarafından verildi.

Son Düzenlemeler: 13 Eyll, 2017
İlgili İçerikler: UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK'TAKİ YAĞIŞLAR MECLİS GÜNDEMİNDE KONUŞULDU ÇARŞI UŞAK'TA ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI Ahmet Türkcan UŞAK'TA DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR SPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ Uşak'ta Oğuzhan Koç Rüzgarı Esti Gelin Helvası Gülümsetti UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI UŞAK'TA KURTULUŞ COŞKUSU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan basketbol muratbey uşak mirsad tükcan