​Tedavi edilen atmaca doğaya salındı

17-12-2015

Tedavi edilen atmaca doğaya salındı

UÅŸak'ta vatandaÅŸlar tarafından yaralı olarak bulunan atmaca, tedavisinin ardından doÄŸaya bırakıldı.

Merkeze bağlı Akse köyü yakınlarında 10 gün önce avcılar tarafından vurulduktan sonra vatandaşlarca bulunarak Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne getirilen atmacanın tedavisi yapıldı. Kanadındaki saçmalar çıkartılan ve bir süre güçlenmesi için bakımı yapılan atmaca, bugün Uşak Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden alınarak doğaya bırakıldı.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Türegün, yaralı atmacanın tamamen sağlığına kavuştuğunu belirterek, vatandaşların bu tür hayvanları vurmaması konusunda uyardı.

Halen hayvanat bahçesinde tedavisi yapılan iki kızıl şahin ve bir kerkenez bulunduğunu aktaran Türegün, "Yıl içinde yaklaşık 10 yırtıcı kuşun tedavisini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bu tür olaylarla karşılaştıklarında bize haber vermeleri yeterli" dedi.

HABER VE FOTOÄžRAF AA'ya AÄ°TTÄ°R

Son Düzenlemeler: 17 Aralýk, 2015
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU Cumhuriyet Mah. 292 ada 8-9-10-11-93 nolu parsellerin 18.maddesinden tescil edilen tapuların dağıtım Mehmet Atmaca Hatice Atmaca Kabuğu Kırık Kaplumbağa Doğaya Kavuşmak İçin Gün Sayıyor YARALI TİLKİ TEDAVİ EDİLEREK DOĞAYA SALINDI ŞEHRE DAİR MERAK EDİLENLER YANIT BULDU Başkan Çakın Gündemi Değerlendirdi Merak Edilenleri Yanıtladı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir belediye atmaca tedavi zeki türegün