​Tedavi edilen atmaca doğaya salındı

17-12-2015

Tedavi edilen atmaca doğaya salındı

Uşak'ta vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan atmaca, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Merkeze bağlı Akse köyü yakınlarında 10 gün önce avcılar tarafından vurulduktan sonra vatandaşlarca bulunarak Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne getirilen atmacanın tedavisi yapıldı. Kanadındaki saçmalar çıkartılan ve bir süre güçlenmesi için bakımı yapılan atmaca, bugün Uşak Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden alınarak doğaya bırakıldı.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Türegün, yaralı atmacanın tamamen sağlığına kavuştuğunu belirterek, vatandaşların bu tür hayvanları vurmaması konusunda uyardı.

Halen hayvanat bahçesinde tedavisi yapılan iki kızıl şahin ve bir kerkenez bulunduğunu aktaran Türegün, "Yıl içinde yaklaşık 10 yırtıcı kuşun tedavisini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bu tür olaylarla karşılaştıklarında bize haber vermeleri yeterli" dedi.

HABER VE FOTOĞRAF AA'ya AİTTİR

Son Düzenlemeler: 17 Aralk, 2015
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir belediye atmaca tedavi zeki türegün