TÜRKİYE SÜPERMOTO ŞAMPİYONASI'NIN İLK İKİ AYAĞI UŞAK TAMAMLANDI

8-07-2019

İlk iki ayağı Uşak’ta koşulan Türkiye Süpermoto Şampiyonası bugün tamamlandı, kupa ve madalyalar sahiplerini buldu.

Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası 1. ve 2. Ayak Yarışları 6-7 Temmuz tarihlerinde Uşak Belediyesi Motor Sporları Pistinde gerçekleştirildi.
Toplamda 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışlar, 7 ile 40 yaş arasındaki 52 sporcunun katılımıyla koşuldu.

6 Temmuz Cumartesi günü 1., bugünse 2. Ayak Yarışlarının koşulduğu, gün boyu süren mücadelelerde, yarışmacılar kıyasıya ter dökerken, seyirciler de nefeslerini tuttu.

Motor tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği yarışlar iki gün boyunca birbirinden renkli anlara sahne oldu. Hız ve adrenalinin hat safhada yaşandığı yarışların 2. ayağında, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Vali Yardımcısı Adem Usla ve Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman da izleyiciler arasında yerini aldı.

PİST REKORU KIRILDI, YENİ REKOR ASRIN RODİ PAK’TA
Gösteri amaçlı sıralamalara katılan Uşaklı Avrupa Şampiyonu Asrın Rodi Pak pistin yeni rekorunu belirledi. 56.1’lik eski pist rekorunu kıran Pak, 55.9’la pisti tamamladı.

UŞAK BİR İLKE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Türkiye’nin, süpermoto ve karting alanında, Avrupa ve dünya standartlarındaki tek pisti olan Uşak Belediyesi Motor Sporları Pisti ayrıca bir ilke ev sahipliği yaptı. İki ayağın birden koşulduğu yarışlarda, gençlere yönelik özel bir kupa yarışı düzenlendi. Uşak Belediyesi Motor Sporları Temsilcisi Mümtaz Pak, Kenan Sofuoğlu ve Yamaha firmasının iş birliği ile gençlere yönelik R25 Kupası'nın Uşak'ta gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kupa için tüm Türkiye’den seçilmiş 13 sporcunun yarıştığını, bunların da toplamda 2 ayak ve 2’şer etap olmak üzere 4 yarış koştuklarını paylaştı.

Problem yaşanmadan tamamlanan yarışlarda dereceye girenler ödüllerini Milletvekili Mehmet Altay’dan, Vali Yardımcısı Adem Usla’dan ve Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman’dan aldı.
1. Ayak sonuçlarına göre:
Süpermoto A'da Ata Kahvecioğlu, Süpermoto B'de Yasin Işık, Süpermoto S3'te Furkan Aykut, Süpermoto Gençler 85 cc'de Onur Işık ve Süpermoto Minikler 65 cc'de Selen Tınaz birinciliği elde etti. R25 birincisiyse Yiğit Fazlı Erçelik oldu.

2. Ayak Sonuçlarına Göre:

Süpermoto A'da Ata Kahvecioğlu, Süpermoto B'de Yasin Işık, Süpermoto S3'te Furkan Aykut, Süpermoto Minikler 65 cc'de Selen Tınaz birinciliğini koruyan isimler olurken, Süpermoto Gençler 85 cc'de Baran Bulut Kocaman ilk sırada yer aldı. İlk kez düzenlenen R25’in 2. Ayak koşusundaysa Yiğit Fazlı Erçelik birincilik koltuğunu kaptırmadı.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR
TÜRKİYE SÜPERMOTO ŞAMPİYONASI’NIN İLK İKİ AYAĞI UŞAK TAMAMLANDI