Türkiye'nin En Büyük Kısa Film Festivali Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali

10-12-2019

Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük kısa film festivali olma özelliği taşıyan, 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin açılış töreni Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Uşak Vali Yardımcıları Sait Topoğlu, Muammer Balcı, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, İletişim Topluluğu Danışmanı ve Festival Yönetmeni Arş. Gör. Onur Keşaplı, akademisyenler, öğrenciler ve sinemaseverler katıldı.

İTÜ Geleneksel Türk Müziği Topluluğu’nun konserinin yanı sıra, Guy Nattiv‘in yönettiği Oscar Ödüllü kısa film “Skin/Deri”, Yiğit Evgar‘ın yönettiği “Balık Kraker” ve Muhammed Seyyid Yıldız‘ın yönettiği “Köprünün İki Ucu”, açılış filmleri olarak izleyiciyle buluştu.

111 ülkeden 3523 filmin başvurduğu, Ön Seçici Kurul kararının ardından 100 filmin resmi seçkiye alındığı, bir ilk olarak kurulan Ara Seçici Kurul’un kararı doğrultusunda, üç yarışmada 30 filmin Kanatlı Denizatı Ödülleri için yarışacağı festivalde, aralarında son iki yılda Cannes, Berlin, Locarno, Sundance, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yarışmış filmler yer alıyor.

Ana Seçici Kurulda Usta İsimler

Festivalin, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda finale kalma başarısı gösteren yapıtları değerlendirecek Ana Seçici Kurul’da Abdurrahman Öner (Yönetmen), Barış Çorak (Yönetmen), Hakan Savaş (Akademisyen), Mehmet Akif Büyükatalay (Yönetmen), Mehmet Gülerbaşlı (Tiyatro Sanatçısı), Meryem Yavuz (Görüntü Yönetmeni), Nazan Düz (Ressam), Selin Gürel (Sinema Yazarı) ve Yiğit Güralp (Senarist/Yapımcı) yer alıyor.

Festivalin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2014 yılında başlayan, Uşak’ın ilk ve tek film festivali olma özelliğini sürdüren ‘Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin, geçtiğimiz yıl yarışma ölçeğini uluslararası alana taşıdığını belirterek, önce ki yıllara oranla rekor sayıda film başvurusu aldıklarını dile getirdi. Savaş, festivale verdiği desteklerle, kendileri yalnız bırakmayan, sanata ve sanatçıya her zaman değer veren Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini sundu.

Başkan Mehmet Çakın: “Uşak Belediyesi Olarak Festivalin Destekçisi Olmaktan Gurur Duyuyoruz”

Konuşmasına Uşak’ın sanat, kültür, bilim ve sporla anılmasını istediğini ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek başlayan Başkan Çakın, bu yıl 6. sı düzenlenen Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Festivali’ne Uşak Belediyesi olarak destek olmaktan gurur duyduklarını aktardı.

Başkan Çakın: “Bizler sinemanın 7. sanat olarak gücünün farkındayız ve hayatın gerçeklerini sergilediğini biliyoruz. Bu kapsamda şehrimizin adını en iyi şekilde duyuracağına inandığımız bu tür sanatsal etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Bu konuda iş birliği yaptığımız, Uşak Valiliğimize, Uşak Üniversitemize ve siz değerli film üreticilerimize teşekkür ediyor, festival boyunca yarışacak filmlere başarılar diliyorum” dedi.

Aralık ayında ülkemizde sinemanın merkezini Uşak’a taşıyan festivalde katılımcılar toplam on dokuz dalda ödül için yarışacak.

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST
Türkiye'nin