​Uludağ, "Cumartesi Kuracağımız Pazar Yeri İçin Müracaatlar Başladı"

2058
8-04-2016

Uludağ, “Cumartesi Kuracağımız Pazar Yeri İçin Müracaatlar Başladı”

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, kentin en büyük pazar yerlerinden birisi olan Kemalöz Mahallesi pazar yerinde yer almak isteyen esnaflar için sürecin başladığını belirtti. Uludağ, “ Her hafta Cumartesi kuracağımız Kemalöz pazar yeri için 18 Nisan 2016 tarihine kadar esnafımızın müracaatlarını alacağız” dedi.

Uşak Belediyesi kentin modern pazar yerlerine sahip olması adına başladığı çalışmalarda ilk olarak Kemalöz Mahallesi pazar yerini bitirdi. 10 bin metrekare alanda hizmet verecek olan pazar yeri için süreç başladı. Buna göre pazar yerinde satış yapmak isteyen esnaflar ilk başvurularını 18 04.2016  saat 17.00’a kadar yapabilecek. Listelerin yayınlanmasının akabinde bir hafta itiraz süreci başlayacak. Daha sonra 02.05.2016 günü saat 09.00 ve 12.00 arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde bakkallar, ayakkabıcılar, zücaciyeler, tuhafiyeciler ve hırdavatçıların kuraları çekilecek. Aynı gün saat 14:00 ve 17.00 arası ise manavların kuraları çekilecek. Pazar yeri ise cumartesi günleri vatandaşların hizmetinde olacak

Cumartesi günleri kurulacak

“İlimizin en modern pazar yerini çok yakında hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “İlimizde modern pazar yerlerinin kurulması adına başladığımız çalışmalarda ilk aşamayı Kemalöz  Mahallesi pazar yeri ile geçtik. Bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda ilimizin en büyük ve en modern pazar yerini inşa ettik. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın talimatlarıyla pazar yerini bitirdik.  Pazar yerimizin günü içinse halkımıza sorarak cumartesi olarak belirledik. Pazar yerinde satış yapmak isteyen esnafımız için müracaatları ise almaya başladık. Pazar yerinde yer almak isteyen pazarcı esnafımız Zabıta Müdürlüğümüze bağlı pazar yeri amirliğine müracaat edebilirler” ifadesini kullandı.

Pazar yeri çalışmaları sürüyor

Kentte pazar yerleriyle ilgili çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Uludağ, “İlimizde vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda pazar yerleri çalışmalarımız devam etmektedir. 2016 yılında Fatih Mahallesi’nde de pazar yeri ve mahalle konağı için somut adımlar atılacak. Diğer yandan yüksek gerilim hatlarının kaldırıldığı Cuma pazarı da modern bir hale getirilecek. Mevcut pazar yerlerimiz de modernize edilecek” dedi.

İlgili İçerikler: İLİMİZİN ÇEŞİTLİ CADDE VE SOKAKLARINDA TRAFİĞE KAPALI BÖLGELERDE BULUNAN BARİYERLER İÇİN ASMA KİLİT UŞAK BELEDİYESİ KAÇAK PAZAR YERİNE EL ATTI UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ Uşak Belediyesi'nden Hayvan Dostları İçin Anlamlı Proje MİNİKLER, UŞAK'TA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN SÖYLEDİ UŞAK BELEDİYESİ VE UŞAK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ''UYGULAMALI DERS PROTOKOLÜ'' İÇİN BAŞKAN ÇAKIN VE GENÇLER SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MİNİKLERDE ÇEVRE DUYARLILIĞI OLUŞTURMAK İÇİN KOLLARI SIVAD ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARI DAHA TEMİZ UŞAK İÇİN 7/24 ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR TEMİZ BİR UŞAK İÇİN UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SEFERBERLİK
uşak belediyesi hakan uludağ kemalöz pazar yeri ön başvuru