​Uludağ, "Cumartesi Kuracağımız Pazar Yeri İçin Müracaatlar Başladı"

8-04-2016

Uludağ, “Cumartesi Kuracağımız Pazar Yeri İçin Müracaatlar Başladı”

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, kentin en büyük pazar yerlerinden birisi olan Kemalöz Mahallesi pazar yerinde yer almak isteyen esnaflar için sürecin başladığını belirtti. Uludağ, “ Her hafta Cumartesi kuracağımız Kemalöz pazar yeri için 18 Nisan 2016 tarihine kadar esnafımızın müracaatlarını alacağız” dedi.

Uşak Belediyesi kentin modern pazar yerlerine sahip olması adına başladığı çalışmalarda ilk olarak Kemalöz Mahallesi pazar yerini bitirdi. 10 bin metrekare alanda hizmet verecek olan pazar yeri için süreç başladı. Buna göre pazar yerinde satış yapmak isteyen esnaflar ilk başvurularını 18 04.2016  saat 17.00’a kadar yapabilecek. Listelerin yayınlanmasının akabinde bir hafta itiraz süreci başlayacak. Daha sonra 02.05.2016 günü saat 09.00 ve 12.00 arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde bakkallar, ayakkabıcılar, zücaciyeler, tuhafiyeciler ve hırdavatçıların kuraları çekilecek. Aynı gün saat 14:00 ve 17.00 arası ise manavların kuraları çekilecek. Pazar yeri ise cumartesi günleri vatandaşların hizmetinde olacak

Cumartesi günleri kurulacak

“İlimizin en modern pazar yerini çok yakında hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “İlimizde modern pazar yerlerinin kurulması adına başladığımız çalışmalarda ilk aşamayı Kemalöz  Mahallesi pazar yeri ile geçtik. Bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda ilimizin en büyük ve en modern pazar yerini inşa ettik. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın talimatlarıyla pazar yerini bitirdik.  Pazar yerimizin günü içinse halkımıza sorarak cumartesi olarak belirledik. Pazar yerinde satış yapmak isteyen esnafımız için müracaatları ise almaya başladık. Pazar yerinde yer almak isteyen pazarcı esnafımız Zabıta Müdürlüğümüze bağlı pazar yeri amirliğine müracaat edebilirler” ifadesini kullandı.

Pazar yeri çalışmaları sürüyor

Kentte pazar yerleriyle ilgili çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Uludağ, “İlimizde vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda pazar yerleri çalışmalarımız devam etmektedir. 2016 yılında Fatih Mahallesi’nde de pazar yeri ve mahalle konağı için somut adımlar atılacak. Diğer yandan yüksek gerilim hatlarının kaldırıldığı Cuma pazarı da modern bir hale getirilecek. Mevcut pazar yerlerimiz de modernize edilecek” dedi.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ KAPALI PAZAR YERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA KARAAĞAÇ KAPALI PAZARYERİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
uşak belediyesi hakan uludağ kemalöz pazar yeri ön başvuru