Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Yörük Beyi Seçildi

2-05-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Yörük Beyi Seçildi

Uşak'ta her yıl geleneksel olarak yapılan Hamali Harmandalı Yörük Şenliği’nin 5'incisinde, önümüzdeki yıl için Yörük Beyi olarak Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan seçildi.

Eşme'ye bağlı Kocabey köyünde gerçekleşen bu yılki şenliğe; Uşak Valisi Ahmet Okur, Milletvekili Mehmet Altay, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, İl Jandarma Komutanı  J. Albay Nedim Selbisu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, Yörük Dernekleri başkan ve beyleri ile vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış programında bir konuşma yapan Uşak Valisi Ahmet Okur, Hama'nın Suriye sınırındaki bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, "Sizler buraya şu an Suriye sınırları içinde yer alan Hama’dan geldiniz ve Anadolu’yu yurt edindiniz. Ben de Hama’ya komşu bir il olan Hataylı biri olarak burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün dünyanın bir çok bölgesindeki Türk varlığının gönlü hep Anadolu  ile atmaktadır" dedi. Anadolu topraklarının emniyetli olduğunu ifade eden Vali Ahmet Okur, "Geçici olarak zaman zaman sıkıntılar yaşıyor olsak da gelecek ülkemizindir. Ülke olarak, millet olarak geleceğe, daha güçlü bir Türkiye’ye emin ve sağlam adımlarla yürümekteyiz. Bu yürüyüşümüzde, güvenliğimizi sağlayan polis ve askerlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.Türkiye Cumhuriyeti, dimdik ayakta durdukça, dünyadaki bütün mazlum milletlere bir umut olmakta, bu mazlum milletler bizim daha güçlü  yürüyüşümüze devam etmemizi ve dünyanın en büyük güçleri arasında yer almamızı dört gözle beklemektedirler. İnşallah bu kutlu yürüyüşümüz başlamış durumdadır ve sizler var oldukça da devam edecektir" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ da Yörük kültürün Türk milletinin benliğinde yer aldığını kaydetti. Belediye olarak örf ve adetlerin gelecek kuşaklara aktarılması için bütün sosyal sorumluluk çalışmalarına katkı sağladıklarını dile getiren Uludağ, şöyle söyledi: "Önemli olan birlik beraberlik ve kardeşliğimizdir, birlik ve beraberliğimizi her fırsatta pekiştirdik. Bin yıllık bir tarihi olan milletiz. Orta Asya’dan göçmüşüz. Bu mirasa da sahip çıkarak bu tür şenliklere gereken değeri vermeliyiz. Dolayısıyla nice bu tür etkinlikler de buluşarak milli değerlerimize sahip çıkmalıyız.”

Uşak Belediye Başkanı Cahan, 2018’in Yörük Beyi Oldu

Konuşmaların ardından Uşak Valisi Ahmet Okur ve protokol üyelerine günün hatırasına birer plaket verildi. Sonrasında Yörük beyliği için seçim yapıldı. Şenliğe il dışındaki programından dolayı katılamayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 2018'in Yörük beyi oldu.

İlgili İçerikler: UŞAK'IN GURURU KARATECİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDAN DERECE İLE AYRILDI AVRUPA KÜLTÜREL MİRASI GELENEKSEL OKÇULUK EU- ARCHERITAGE PROJESİ'NİN AÇILIŞ TOPLANTISI UŞAK'TA GER TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER 05.03.2019 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 01.03.2019 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 04.03.2019 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.03.2019 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.03.2019 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan hamali harmandalı yörük şenliği gelenek görenek