UŞAK BELEDİYESİ DEDEKTİFLERE ROZETİNİ VERDİ

4-10-2021

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Uşak Belediyesi tarafından özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Sokakların dedektifleri rozetlerini ve hediyelerini aldı.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Genç Kuşak Topluluğu tarafından düzenlenen programa Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç ve üç farklı okuldan çeşitli kademelerde eğitim gören öğrenciler ile öğretmenleri katıldı.

Programa katılım sağlayan öğrencilere Uşak Belediyesi Kültür Yayınları’nın çıkartmış olduğu ve çevre bilinci oluşturmayı hedefleyen Efecan Orman Kahramanı Boyama Kitabı, sokak canlıları için yem ve su kapları verildi. Ayrıca gençlere çevre koruma bilinci oluşturmak için Hayvan Dedektifi rozeti dağıtıldı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile barınakta bulunan hayvanları seven, mama bırakan gençler keyifli anlar yaşadı.

Uşak Belediyesi’nin maskotu Efecan’ın da renk kattığı programda ayrıca gök yüzüne güvercin salındı.

“HAKLAR KURALLAR KADAR SEVGİYLE KORUNUR”

Burada bir konuşma yaparak çevre bilinci konusunda gençlere olan güvenini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın sevgi ve şefkatin dünyayı çok daha güzel bir yer kıldığını vurguladı. Başkan Çakın, “Şüphesiz ki insanı değerli kılan en önemli unsur, sahip olduğu akıldan öte, bu aklı kalbiyle birlikte kullanabilmektir. Çünkü kalp düşüncelerin süzgeci ve olgunlaşması için mihenk taşı niteliği taşımaktadır. Gerek insan ve gerekse diğer canlıların hakları yasalar kadar sevgiyle korunur. Bu noktada her şeyden önce yaratılanı Yaratandan dolayı sevmek, canlılara ve özünde çevremize değer vererek sahip çıkmak; hepimiz için bir insanlık vazifesidir.” dedi.

UŞAK BELEDİYESİ SOKAK CANLILARINA SAHİP ÇIKIYOR

Ambulans niteliğindeki Sokak Canlıları Acil Müdahale Aracını hizmete soktuklarını kaydeden Çakın şöyle devam etti: “Yem ve su odakları ile kulübelerimiz şehrimizde birçok noktada yerini aldı. Yine belediyemiz bünyesinde yaralı hayvanlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyor ve daha sonra doğayla onları yeniden buluşturuyoruz. Barınağımızda bulunan kedi ve köpek gibi sokak canlılarımız sıcak bir yuvayla buluşsun arzusuyla, ücretsiz olarak sahiplendiriyoruz.  Çevre temizlik faaliyetleri ve bilinçlendirme çalışmalarımız da kesintisiz sürüyor. Bizler birçok konuda yerelde çalışma yaparken hükümetimiz de birçok kanun ve düzenlemeleri sokak canlılarımız için devreye sokuyor.”

“HER CANA KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Merhametin önemine dikkat çeken Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise, "Bize emanet edilen her bir cana karşı taşıdığımız sorumluluk ve merhamet, insan oluşumuzun temel gerekliliğidir. Çünkü insanın özü, sevgi ve merhamettir. Kültürümüzde ve inancımızda da merhamet, hoşgörü ve saygı her zaman ön planda olmuştur ve en önemli değerlerimizdendir." dedi.

Son Düzenlemeler: 12 Ekim, 2021
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi mehmet çakın hayvanları koruma günü rozet