Uşak Belediyesi Engelli Çocukları Unutmadı

4-12-2019

Uşak Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde işitme engelli çocuklar için bir etkinlik düzenledi. Programa katılan engelli çocukların aileleri, bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini sundu.

Sosyal ve toplumsal konuları önemseyen ve sosyal belediyecilik anlayışını her fırsatta yansıtan Uşak Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle işitme engelli çocuklara yönelik özel bir etkinlik düzenledi.

Uşak Belediyesi’ne ait Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen program Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Uşak İşitme Engelliler Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ortaklığında hayata geçirildi. Programa, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Dernek Başkanı Asım Demirayak, 13 işitme engelli çocuk ve aileleri olmak üzere toplamda 50 kişi katıldı.
Çocuklarla sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenen Başkan Çakın, ailelerden çocukların ihtiyaçları hakkında bilgiler alırken, işitme engelliler için Uşak’ta yapılabilecek çalışmalara yönelik bilgi alışverişinde bulundu. İşitme engelli çocukları unutmayan Uşak Belediyesi, farkındalık yaratmayı amaçlayan bu anlamlı günde, çocuklara hediyeler verdi.
Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, atlara binerek keyifli zaman geçiren çocuklar daha sonra alandaki parkta oyunlar oynadı. Çocuklarının mutluluklarına şahit olan aileler, kendilerine vermiş oldukları desteklerden dolayı Uşak Belediyesi’ne ve Başkan Çakın’a teşekkürlerini sundular.
Başkan Çakın: “Engellilerimiz İçin Tüm Talep ve Önerilere Kapımız Açık”

Uşak’ta, sadece işitme engellilerin değil tüm engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapılabilmesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Mehmet Çakın, bu konuda talep ve önerilere Uşak Belediyesi olarak açık olduklarını dile getirdi.

Başkan Çakın: “Engelli vatandaşlarımızı sadece bugünlerde değil, her zaman önemsemeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Yapmış olduğumuz hizmetleri, engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Eksik kaldığımız noktalarda, derneklerimizle iletişim halinde olmak istiyoruz. Özellikle çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmak, onların iletişimlerini rahatlıkla sağlayabilmeleri için Uşak Belediyesi olarak biz de imkanlarımız doğrultusunda elimizden geleni yapmakla sorumluyuz” açıklamasında bulundu.

Engelli Bireylerimiz İçin Sosyal Alanlar İnşa Edeceğiz

Engelli çocuklar ve bireyler için, keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar inşa edileceği bilgisini paylaşan Başkan Çakın, çocukların küçük yaşlardan itibaren kendilerini geliştirebilmeleri adına yeteneklerini keşfetme konusunda destek olacaklarını aktardı. Bu sayede vatana millete hayırlı, ülkemizi gururla temsil edecek bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Her türlü talep ve öneriye açık olduklarının altını çizen Başkan Çakın, sadece böyle günlerde değil her gün engellilerimizin yanında olduklarını belirtirken, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak Belediyesi Engelli Çocukları Unutmadı