Uşak Belediyesi Geleceğe Yapılan Yatırıma Destek Oldu

13-11-2019

Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından başlatılan ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilecek olan “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ne” Uşak Belediyesi’nden destek geldi. Projenin kitaplarını Uşak Belediyesi temin ederken, ilk kitap dağıtımına da bizzat Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner katıldı.

Gençlerin geleceğine büyük bir önem veren ve bilinçli bir nesil için üzerine düşen görevleri yerine getiren Uşak Belediyesi, proje kapsamında ihtiyaç duyulan tüm kitapları temin etti.

Genç Memur Sen Uşak İl Başkanı Soner Akyıldız ve Sendika Uşak İl Başkan Yardımcısı Coşkun Çetin, bu yıl okutulacak olan İskender Pala’ya ait Mihmandar ve Fuat Sezgin’e ait Bilim Tarihi Sohbetleri kitaplarını, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’den teslim aldı.

Gençlerin bilinçli ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanması için sportif ve eğitimsel faaliyetlere desteklerini esirgemeyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da, Sultan Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen kitap dağıtım programına katıldı.
Kitapları öğrencilere teslim eden Başkan Mehmet Çakın ve Başkan Yardımcısı Ceylaner gençlerle sohbet ederek geleceğe dair planlarını dinledi.

Gençlerin bu dönemde gelişimleri için ortaya koyacağı her türlü çalışmanın ülkesine yapacağı bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Çakın, öğrencilere birinci dönem ara tatilini verimli geçirmeleri önerisinde bulundu. Kitap okuma ve yazma çalışmalarını bir ders ve ödev olarak görmeden, hayatlarının bir parçası haline getirmeleri gerektiğini ifade eden Çakın, “Sizler yarınlarımıza imzanızı atacak ve bayrağımızı daha da yukarılara taşıyacaksınız. Her anlamda sizlere olan güvenimiz tam. Önünüzdeki süreçleri verimli bir şekilde değerlendirmeniz ve kendinizi geliştirmeniz gerektiğini unutmayın. Hem dinlendiğiniz hem de eğitiminizi sürdürdüğünüz bir 9 gün diliyorum.” dedi.

Okul idaresiyle ve eğitimcilerle de sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Çakın başarıları dileklerini iletti.

PROJE İLE GENÇLERE YATIRIM YAPILACAK

Uşak’ta tüm resmi liselerde uygulanacak proje kapsamında, her liseden birer öğretmen ve 10’ar öğrenci okuma halkası oluşturacak. Gençlerin okuma, anlama ve yazma yeteneklerini, düşünce dünyasını geliştirilmeyi amaç edinen proje kapsamında okunan kitaplar analiz edilecek ve daha sonra öğrenciler tarafından kompozisyon yazılacak.

Birinci dönem Fuat Sezgin’e ait Bilim Tarihi Sohbetleri, ikinci dönemse İskender Pala’ya ait Mihmandar eserleri okutulacak. Yıl sonundaysa, kompozisyonlar değerlendirilerek bir salon programı ve ödül programı gerçekleştirilecek. Projede toplamda 200 öğrenciye kitap dağıtımı gerçekleştirilecek.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak Belediyesi Geleceğe Yapılan Yatırıma Destek Oldu