UŞAK BELEDİYESİ İLK MAHALLE İFTARINI CUMA PAZARI'NDA DÜZENLEDİ

26-05-2018

Uşak Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen mahalle iftarlarının ilki Cuma Pazarı’nda binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın göreve gelmesiyle hayata geçirilen mahalle iftarları bu yıl da eski Ramazanları aratmayacak ilk iftarla başladı. Beş senedir düzenlenen mahalle iftarlarının ilki Uşak Belediyesi tarafından inşa edilen Cuma Pazarında gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlarla bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan hemşehrileriyle tek tek selamlaştı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin, tasavvuf müziği dinletisinin yapıldığı, Hacivat Karagöz ile gölge oyunlarının ve semazen gösterisinin sahnelendiği iftar programı 7’den 77’ye herkesi ağırladı. Çocukların henüz oruçlar açılmadan gösterileri en önden izlemek için sahnenin önünde toplanması dikkat çekti. Başkan Nurullah Cahan, AK Parti Uşak teşkilatıyla aynı sofrada iftarını açtı.

Vatandaşlarla birlikte aynı çorbaya kaşık sallamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşaklıların Ramazan ayını tebrik etti. Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne ne söz verildiyse yapıldığını vurgulayan Başkan Nurullah Cahan, “Burada daha önce yüksek gerilim hatları vardı ve el birliğiyle tehlike oluşturan bu yüksek gerilim hatlarını kaldırdık. Sonrasında kapalı bir Pazar yeri sözümüz vardı, onu da gerçekleştirdik. Yan kısımda tuhafiyeciler için yapılan ek pazar inşası devam ediyor. Şimdiyse Ramazan ayının ilk toplu mahalle iftarını sizlerle birlikte burada yapıyoruz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” dedi.

Tutulan oruçların bereket getirmesi dileğinde bulunan Cahan, “Kadir Gecesi’nde ve Ramazan Bayramı’nda da Rabbim sizlerle beraber olmayı nasip etsin. Ben teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizlerle aynı sofrada olmaktan memnuniyet ve onur duyuyoruz. Rabbim oruçlarımızı, ibadetlerimizi kabul eylesin.” diye konuştu. İlk iftarın sponsoru olan ve geçtiğimiz yıllarda da sponsorluk sağlayan Turkcell firmasına da teşekkürlerini iletti.

ÇAKIN: YAPILAN DUALAR TÜRKİYE’NİN ŞAHLANIŞINDA ÖNEMLİ BİR YER TUTACAK

Alanda bulunanlara hitap eden AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın da Ramazan ayını kutlayarak bu ayın birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu. Çakın, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin yeniden şahlanışı ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasındaki yürüyüşümüze Ramazan ayında yapacağımız duaların çok büyük katkıları olacaktır. Hepinize hayırlı iftarlar, hayırlı akşamlar diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

Orucunu açmak üzere alana gelen bir vatandaşsa, bu tarz etkinliklerle bir araya gelindiğini ve bağların güçlendirildiğini, etkinliklerle de çocukların keyifli vakit geçirdiğini söyledi. Her sene düzenlenen mahalle iftarları nedeniyle Başkan Cahan’a teşekkür etti.

Programa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, Mustafa Dayıoğlu, Serdar Zengin, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ile teşkilat mensupları ve AK Parti milletvekili aday adayları katıldı.

Mahalle iftarları Ramazan ayı sonuna kadar 19 mahallenin tamamında düzenlenecek ve ayrıca Atapark’ta da çeşitli etkinliklerle Ramazan Ayının coşkusu yaşatılacak.

Son Düzenlemeler: 26 Mays, 2018
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mehmet akif ersoy mahallesi Ramazan ayı birlik cuma pazarı beraberlik mahalle iftarı