Uşak Belediyesi, İrem Derici'yi Gençlikle Buluşturdu

19-05-2017

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98'inci yıldönümü nedeniyle, gençlik festivalini organize eden Uşak Belediyesi, etkinlikler kapsamında pop müziğin tanınan isimlerinden İrem Derici'yi binlerce hayranıyla buluşturdu.

Soğuk havaya rağmen gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nı doldurduğu halk konseri öncesi bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gençliğe verdiklerini öneme değindi. 19 Mayıs ruhunun aradan bir asırlık süre geçmesine rağmen hala canlı olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz'daki işgal girişiminin milli şuur ve cesaretle önlendiğini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Türk milletinin 19 Mayıs 1919 günü, Türkiye'nin onur mücadelesinin ilk ateşini yaktığını belirten Başkan Cahan, "O dönemde, tüm dünyanın yok olacağını varsaydığı bu cennet vatan, eğer yeniden büyük ve güçlü bir devlet olmuşsa, bunu 19 Mayıs'ta ortaya konan cesarete borçludur. 98 yıl önceki cesaret ve inanç, bu topraklarda asla ölmez ve yok olmadığı için, Türkiye üzerinde kurulan hiçbir tuzak ve hain plan amacına ulaşamaz. 15 Temmuz'daki boyunun ölçüsünü alan hainlerin en büyük gafleti, aziz Türk milletinin inanç ve cesaretinden bihaber olmalarıydı. Sizin gibi ülkesini seven, milletine ve vatanına bağlı cengaver ruhlu gençlerimiz sayesinde, ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden döndü. 98 yıl önce yapılmak istenen işgal girişimine sizlerin cesareti ve inancı engel oldu. Cenabı Allah bizi sizden, sizi de bizden mahrum etmesin. Biz her ne olursa olsun, kim ne tuzak kurarsa kursun, asla boyun eğmeyiz, asla teslim olmayız, savaşırız, yara alırız, şehit oluruz ama asla bu cennet vatandan vazgeçmeyiz" dedi.

UÅžAK GENÇLİĞİ İÇİN SPORA YATIRIM YAPILIYOR

Uşak Belediyesi'nin gençlere yönelik birçok faaliyetinin bulunduğunu anlatan Başkan Cahan, şöyle söyledi: "Uşak Belediyesi olarak sizlere yönelik birçok yeniliğe imza attık. Yeni bir spor salonu inşa ediyoruz ve burada siz değerli gençlerimiz, alın teri ve bileğininiz gücüyle büyük mücadelelere ve zaferlere imza atacaksınız. Çok kısa bir sürede Ova Caddesi üzerinde bulunan salonumuz bitecek ve siz değerli gençlerin hizmetine sunulacak. Ayrıca bu yıl UTAŞ Uşaksporu 3. Lig'e çıkardık. Futbolun yaşlısı genci olmaz, ama en fazla ilgiyi gençlerden alan takımımız, inşallah bu yıl 2. Lig'in de kapısını aralayacak ve bizlere büyük zaferler yaşatacak. Zaferi, sevinci ve hüznü hepsi birlikte yaşayacağız ve el birliği ile takımımızı daha üst liglere çıkaracağız". Cahan, üniversite ve kent merkezi arasındaki bisiklet yolunu en yoğun kullanacak olan grubun gençler olduğunu belirterek, üniversite öğrencilerinin konaklama sorunu yaşamaması için adımlar atıldığını dile getirdi.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Kentsel dönüşümün bittiğini ve burada oluşacak olan yeni iş merkezlerinde gençlere önemli görevler düşeceğine değinen Başkan Cahan, "Sadece alternatif bir cadde değil, alternatif bir iş sahası oluşturduk. Burada kendi işini kurmak isteyip de uygun yer bulamayan gençlerimizin büyük bir sorunu ortadan kalkacak. Yeni sanayi sitesi için de aynı durum geçerli. Belediye olarak bir yıl içinde 650 genç girişimcimize, KOSGEB ile işbirliği yaparak eğitim verdik. Önümüzdeki yıl da TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu'yla ve kurumlarımızla bu tür programları sürdüreceğiz. Gençlere hem iş hayatında, hem de sosyal alanlarda imkanlar sunacağız" diye konuştu.

Cahan'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan,pop müziğin tanınan isimlerinden İrem Derici, hareketli ve duygusal şarkılar seslendirdi. On binlerce Uşaklı, şarkılara eşlik ederek, unutulmaz bir gece yaşadı. Konserin sonunda Başkan Cahan, İrem Derici'ye Uşak kilimi hediye etti.

Son Düzenlemeler: 23 Mayýs, 2017
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan konser 19 mayıs gençlik bayramı irem derici