Uşak Belediyesi, Kız Öğrenciler İçin Daha Güvenli Bir Yol Yapıyor

8-05-2017

Uşak Belediyesi, Kız Öğrenciler İçin Daha Güvenli Bir Yol Yapıyor

Uşak Belediyesi Meclisi’nin aldığı imar düzenlemesi kararıyla yapımına başlanan ve kısa bir süre önce hizmete giren Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu ile 1 Eylül Yerleşkesi arasında yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmaları yerince inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yolun asfaltının kısa bir süre içinde biteceğini ve kaldırım düzenlemesi ile aydınlatmanın sağlanacağını belirtti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte devam eden yol yapım çalışmaları incelemek için bir dizi ziyarette bulundu. Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan, şu anda yaklaşık bin 500 kız öğrencinin kaldığı Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nu Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi’ne bağlayacak yoldaki çalışmaları inceleyen Başkan Nurullah Cahan, belediye ekiplerinden faaliyetlerle ilgili kısa bilgi aldı.

Ekiplerin yolun daha kullanışlı ve dayanıklı olması için altyapıyı güçlendirdiğini belirten Cahan, asfaltlama safhasının ardından kaldırım taşlarının yerleştirileceğini ve son olarak da laleli sokak aydınlatma direklerinin montajının yapılacağını kaydetti.

Uşak Üniversitesi ve kentin bağlarının daha sıkı olması için yoğun bir mesai harcadıklarını dile getiren Cahan, “Kısa bir süre önce bisiklet yolunu büyük oranda tamamladık ve kullanıma açtık. Yine yaklaşık 1 yıl önce Belediye Meclisi’nde bir karar alarak, 2 bin 800 kişilik bir öğrenci yurdunun yapımının önünü açtık. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu 1 yılda tamamladı ve öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirdi. Belediye olarak, burada kalan kız öğrencilerimizin daha güvenli ve rahat bir şekilde üniversiteye gidip gelmeleri için yolumuzu inşa ediyoruz. En kısa süre içinde aydınlatması ve kaldırımları tamamlanmış yeni bir yolu daha öğrencilerimizin kullanımına açacağız” dedi.

Uşak’ın bir öğrenci kenti olma yolunda ilerlediğini dile getiren Cahan, şöyle söyledi: “Eski Gediz yolu üzerine de devasa bir erkek öğrenci yurdumuz yapılıyor. Yeni yurtlar ve çalışmalarla ilimiz, bir üniversite kenti olma yolunda ilerliyor. 30 binden fazla üniversite öğrencisini barındıran Uşak’a daha fazla ilgi duyulacaktır. Bu sayede kentteki esnafımıza da ekonomik anlamda girdiler sağlanacaktır.” Öte yandan Başkan Cahan, yol yapım çalışmalarında görev alan personele baklava ikram etti ve karşılaştığı öğrencilerle sohbet ederek, taleplerini dinledi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE
uşak uşak belediyesi nurullah cahan yol yapım kyk kız öğrenci yurdu