Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Bir Araya Getirdi

9-01-2020

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan müzik gruplarının hemen her tarzda sahneye taşıdığı konserler Uşaklıların büyük beğenisini toplamaya devam ediyor. Sanata yeni bir renk katan Uşak Belediyesi’nin bünyesinde yer alan Oda Orkestrası sahnelediği konserle izleyenleri büyüledi.Uşak Belediyesi Oda Orkestrası, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, en çok bilinen ve sevilen klasik müzik eserlerinin seslendirildiği muhteşem konserle 2020'ye merhaba dedi.

Şefliğini Serhat Çırak’ın, konzertmeisterini Özer Aksu’nun yaptığı konserde 1. kemandaÖzer Aru, Sıdıka Pınar Altınay, Betül Ercan, Esra Tuncer, 2. kemanda Melike Altınay, Erdem Küçükayvaz, Serhat Şener, Rezzan Gürsel, viyolada ise Hande Yozgat, Melis Pervane, Ali Rıza Yıldırım ve Necati Pala yer aldı.

Konuk sanatçı olarak Zehra Çırak’ın katıldığı gecede flütünbaşında Süleyman Deniz Bozkurt, Cansu Çakmak, Banu Başpınar, Duygu Özsöğüt, Sultan Arslan, Nurhan Karazeybek, viyolonselde ise Hatice Kunan ve Hakan Kaya yer aldı.

Klasik dönem bestecileri Beethoven’den Beşinci ve Dokuzuncu Senfoni, Dvorak'tan New World Symphony, Straus'tan Radetzky March, Elgar'dan Pomp and Circumstance, romantik dönem bestecileri Tchaikovsky'den Arab Dance, Grieg'den İn The Hall Of The Mountain King, 19.Yüzyıl bestecileri Faure'den Sicilienne, Liszt'ten Liebestraum No.3, Bizet'ten The Toreadors gibi seçkin eserlerin yer aldığı konser, klasik müzik sevenlerden büyük alkış topladı.

Konserden önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından dinleyicilere konserde çalınan eserlerin kısa hikayelerinin anlatıldığı el broşürü dağıtıldı.

Etkinlik Vali Yardımcısı Muammer Balcı’nın orkestra şefi Serhat Çırak’a çiçek taktimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İlgili İçerikler: ARTIK UŞAK'TA ARAÇLAR DAHA STERİL Uşak Belediyesi'nden Sokağa Çıkılmaması Hakkında Duyuru Uşak'ta Koronavirüse Karşı Termal Kameralı Önlem Uşak Belediyesi'nden Sağlık Çalışanlarına Alkışlı Sürpriz Uşak Belediyesi Uyardı: UŞAK'TA SAĞLIK TEDBİRLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ UŞAK BELEDİYESİ DÖRTYOL SOSYAL TESİSLERİNDEKİ MASALARIN TAMİRİNDE KULLANILMAK ÜZERE MALZEME ALIMI DO UŞAK BELEDİYESİ DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI UŞAK'TA KAPSAMLI SAĞLIK TEDBİRLERİ UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE VATANDAŞLARA VERİLMEK ÜZERE BAYRAK ALIMI
uşak