Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Bir Araya Getirdi

9-01-2020

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan müzik gruplarının hemen her tarzda sahneye taşıdığı konserler Uşaklıların büyük beğenisini toplamaya devam ediyor. Sanata yeni bir renk katan Uşak Belediyesi’nin bünyesinde yer alan Oda Orkestrası sahnelediği konserle izleyenleri büyüledi.Uşak Belediyesi Oda Orkestrası, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, en çok bilinen ve sevilen klasik müzik eserlerinin seslendirildiği muhteşem konserle 2020'ye merhaba dedi.

Şefliğini Serhat Çırak’ın, konzertmeisterini Özer Aksu’nun yaptığı konserde 1. kemandaÖzer Aru, Sıdıka Pınar Altınay, Betül Ercan, Esra Tuncer, 2. kemanda Melike Altınay, Erdem Küçükayvaz, Serhat Şener, Rezzan Gürsel, viyolada ise Hande Yozgat, Melis Pervane, Ali Rıza Yıldırım ve Necati Pala yer aldı.

Konuk sanatçı olarak Zehra Çırak’ın katıldığı gecede flütünbaşında Süleyman Deniz Bozkurt, Cansu Çakmak, Banu Başpınar, Duygu Özsöğüt, Sultan Arslan, Nurhan Karazeybek, viyolonselde ise Hatice Kunan ve Hakan Kaya yer aldı.

Klasik dönem bestecileri Beethoven’den Beşinci ve Dokuzuncu Senfoni, Dvorak'tan New World Symphony, Straus'tan Radetzky March, Elgar'dan Pomp and Circumstance, romantik dönem bestecileri Tchaikovsky'den Arab Dance, Grieg'den İn The Hall Of The Mountain King, 19.Yüzyıl bestecileri Faure'den Sicilienne, Liszt'ten Liebestraum No.3, Bizet'ten The Toreadors gibi seçkin eserlerin yer aldığı konser, klasik müzik sevenlerden büyük alkış topladı.

Konserden önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından dinleyicilere konserde çalınan eserlerin kısa hikayelerinin anlatıldığı el broşürü dağıtıldı.

Etkinlik Vali Yardımcısı Muammer Balcı’nın orkestra şefi Serhat Çırak’a çiçek taktimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İlgili İçerikler: uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Ramazan Çakın Uşak Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi!'nden Mehmet Kaya Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Niyazi Duygu Uşak Merkez Dikilitaş Mahallesi'nden Cennet Furtana Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Elif Eren Uşak Merkez Işık Mahallesi'nden Nazire Gürpınar Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Mehmet Sarı Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ayşe Tekin Uşak Merkez Ünalan Mahallesi'nden Hüseyin Şahin Uşak Merkez Ünalan Mahallesi'nden Nimet Çayır
uşak