UŞAK BELEDİYESİ ODA ORKESTRASI UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

30-10-2019

Uşak Belediyesi Oda Orkestrası’ndan Cumhuriyet Konseri

Uşak Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde özel bir konser düzenledi. Uşak Belediyesi Oda Orkestrası’nın sahne aldığı Cumhuriyet Konseri Uşaklılardan yoğun ilgi gördü. Salonda boş yer kalmayınca bazı vatandaşlar konseri sahneden izledi.

Kültür sanat faaliyetleriyle Uşaklılardan her zaman takdir toplayan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Konseri düzenledi. Kısa süre önce kurulan ve yoğun prova döneminden sonra ilk konserini Atatürk Kültür Merkezi’nde veren Oda Orkestrası, 5 konuk sanatçı ve 21 orkestra elemanıyla bir buçuk saatlik konser boyunca Uşaklılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Coşku dolu anların yaşandığı konsere, Vali Yardımcısı Adem Uslan, Uşak protokol mensupları, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner, Gökhan Yalçın, Mustafa Dayıoğlu ve sanatsever Uşaklılar katıldı.

Kahramanlık, birlik ve beraberlik duygularının zirvede yaşandığı geceye yoğun ilgi gösteren Uşaklılar Oda Orkestrası’nı dakikalarca ayakta alkışladı. Konser salonunda yer bulamayan dinleyiciler ise sahne arkasından orkestrayı dinledi.

Konser başlangıcında konuşmasına bu özel geceyi organize eden ve gecede emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Çakın, “Cumhuriyet demek, Türk Milleti açısından dünyaya karşı tek vücut olup, vatanını ve hürriyetini namus sayarak mermilerin üzerine koşmak demektir. Cumhuriyet, Türk Milleti açısından zafere inancı simgeleyen bir abide, kararlılık ve gözü karalıkla al bayrağı göklere çekiş demektir” diyerek kutsal bir mücadelenin sonunda Cumhuriyeti ilan ederek ülkemize tam bağımsızlığı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla andı.

Başkan Çakın: Uşak Betonla İmarla Değil Kültürle Sanatla Bilimle Anılsın İstiyoruz”

Uşak’ta kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirten Başkan Çakın, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıldönümünü coşkuyla ve heyecanla kutladıklarını, ve bu gecede emeği geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olmak üzere Oda Orkestrası sanatçılarına özel teşekkür etti. Uşak’ı betonla imarla değil kültür, sanat ve bilimle anılmasını istediklerini ve bu doğrultu da çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Çakın, düzenlenen her projede yer alacaklarını ve gelenekleri, tarihi ve milli değerleri yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek adına özverili bir şekilde Uşak Belediyesi’nin bu çalışmaları desteklediklerini belirtti. Başkan Çakın, bu özel ve anlamlı gecede salonu doldurarak birbirinden eşsiz şarkılara eşlik eden Uşaklılara da şükranlarını sundu.

Müziğe gönül vermiş, gönüllü müzik öğretmenlerinden oluşan Oda Orkestrası, Ulu Önder Atatürk’ün de sevdiği şarkılardan oluşan 13 parça seslendirdi. 7’den 77’ye tüm Uşaklıların eşlik ettiği konser, Cumhuriyet Marşı ile son buldu. Başkan Çakın, konser sonunda orkestra şefi Serhat Çırak’a çiçek takdim ederken, orkestra sanatçılarına karanfil verdi. Konser bayraklar eşliğinde toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Düzenlemeler: 30 Ekim, 2019
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak belediyesi müzik mehmet çakın oda orkestrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı