UŞAK BELEDİYESİ PERSONELLERİNE

14-10-2021

Deprem, sel, yangın ve benzeri bazı afet risklerinin bulunduğu ülkemizde başlatılan Afet Eğitim Seferberliği kapsamında Uşak Belediyesi personelleri farkındalık eğitimi aldı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerde Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştı. Bu kapsamda Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki eğitimciler, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında Uşak Belediyesi personelleriyle buluştu.

"Afet Farkındalık Eğitimleri" ile olası afet senaryolarında neler yapılması gerektiği, öncesinde ve sonrasında izlenilmesi gereken süreçler paylaşıldı.

Dört oturumda ve 500 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde olası hasarların azaltılması için ön tedbirlerin, afet sonrasındaysa planlı ve doğru bir şekilde atılacak adımların hayatta kalmak adına büyük bir önem taşıdığı vurgulandı.

Programda, aile, okul ve iş yerlerine yönelik afet hazırlıkları, bölgesel bazlı riskler, afet ve acil durum planı hazırlanmasındaki gereklilik, afet ve acil durum çantasının önemi, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konular anlatıldı.

Arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi birçok başlık Uşak Belediyesi personellerinin bilgisine sunuldu.

Son Düzenlemeler: 14 Ekim, 2021
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ HALK EKMEK FIRININDA KULLANILMAK ÜZERE PLASTİK PALET ALIMI UŞAK BELEDİYESİ HALK EKMEK FIRININDA KULLANILMAK ÜZERE ELEKTRİKLİ YÜK TAŞIMA ARACI ALIMI Uşak Merkez Kalfa Mahallesi'nden Emine Balaban Usak Merkez Akbulak Köyü'nden Ayşe Seçer Uşak Merkez Kurtuluş Mahallesinden Serdar Besci Uşak Merkez Aybey Mahallesi'nden Sefa Çam Uşak Belediyesi'nden Personel Maaşlarına Zam UŞAK'TA KANTİN DENETİMİ GENÇ KUŞAK TOPLULUĞU ROTASINI BURSA'YA ÇEVİRDİ UŞAK BELEDİYESİ DEDEKTİFLERE ROZETİNİ VERDİ
uşak uşak belediyesi eğitim Afet