UŞAK BELEDİYESİ PERSONELLERİNE

14-10-2021

Deprem, sel, yangın ve benzeri bazı afet risklerinin bulunduğu ülkemizde başlatılan Afet Eğitim Seferberliği kapsamında Uşak Belediyesi personelleri farkındalık eğitimi aldı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerde Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştı. Bu kapsamda Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki eğitimciler, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında Uşak Belediyesi personelleriyle buluştu.

"Afet Farkındalık Eğitimleri" ile olası afet senaryolarında neler yapılması gerektiği, öncesinde ve sonrasında izlenilmesi gereken süreçler paylaşıldı.

Dört oturumda ve 500 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde olası hasarların azaltılması için ön tedbirlerin, afet sonrasındaysa planlı ve doğru bir şekilde atılacak adımların hayatta kalmak adına büyük bir önem taşıdığı vurgulandı.

Programda, aile, okul ve iş yerlerine yönelik afet hazırlıkları, bölgesel bazlı riskler, afet ve acil durum planı hazırlanmasındaki gereklilik, afet ve acil durum çantasının önemi, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konular anlatıldı.

Arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi birçok başlık Uşak Belediyesi personellerinin bilgisine sunuldu.

Son Düzenlemeler: 14 Ekim, 2021
İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan
uşak uşak belediyesi eğitim Afet