Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor

26-02-2020

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları Hayatında Tiyatro İzlemeyen Çocuklarla Buluştu

Uşak Belediyesi sanatın 7’den 70’e tüm kente dokunmasını ve Uşak’ın sanatla buluşmasını sağlayan sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak “Şehrimde Sanat” projesine imza atan Uşak Belediyesi, bünyesindeki kültür ve sanat topluluklarıyla ilçelere giderek çeşitli etkinlikleri sahneye taşıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde Kocamın Nişanlısı’ yetişkin oyunu ve ‘Medusa Müzikali’ çocuk oyunu ile tiyatro severlerle buluşan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Şehir Tiyatroları bu kez rota değiştirdi. Yoğun katılımın gerçekleştiği ve büyük beğeni toplayan oyunlar, Uşak Belediyesi’nin “Şehrimde Sanat” projesiyle bu kez ilçelerde sahneye taşınıyor.Projenin ilk durağı ise Uşak’a bağlı Karahallı ilçesi oldu.

Karahallı ilçesinde 21/22 Şubat tarihlerinde yeniden sahne alan ‘Medusa Müzikali’ ile ‘Kocamın Nişanlısı’ oyunlarına ilgi oldukça yüksekti. Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ve İl Genel Meclis Üyesi Durmuş Yavuz’un destekleriyle, Karahallı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda iki seans halinde izleyicisiyle buluşan çocuk oyunu binden fazla miniğe ulaştı.

İlk seans köy okullarındaki öğrencilerin katılımı ile düzenlenirken, birçok çocuk hayatında ilk defa tiyatroyla buluştu. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, düzenlenen etkinlik ve kendilerine yaşatılan mutluluk nedeniyle Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini sundu.

22 Şubat tarihinde gerçekleştirilen yetişkin oyunu ise yaklaşık dört yüz kişi tarafından izlendi. Büyük beğeni ve alkış toplayan oyun seyirciden tam not aldı.

“Şehrimde Sanat” etkinliklerinin, şehrin diğer dört ilçesinde de hız kesmeden gerçekleştirileceği bildirildi.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi'nden "Atatürk'ü Anma Günü" İçin Anlamlı Video Uşak Belediyesi, Şehre Yeni İçme Suyu Kaynakları Arıyor Uşak Merkez Karakuyu Köyünden İmine Yıldrım Uşak Merkez Kuyucak Mahallesinden Yaşar Akgören Uşak Merkez kurtuluş Mahallesinden Mustafa İlhan Kocaoğlu Uşak Merkez İlyaslı Köyünden Nazlı Açıkgöz Uşak Merkez Elmalıdere Mahallesinden Ramazan Alay Uşak Banaz Büyükoturak Köyünden Ayşe Duman Uşak Eşme Güney Köyünden İsmail Gezer Uşak Merkez Koyunbeyli Köyünden Atiye Alkan
uşak uşak belediyesi tiyatro mehmet çakın şehrimde sanat