UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ

22-01-2020

Uşak Belediyesi, beğeni toplayan sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.  Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce geçtiğimiz günlerde şehrin farklı noktalarına sokak hayvanları için bayat ekmek toplama kutuları yerleştiren ve toplanan ekmekleri  geçici hayvan bakım evindeki  hayvan dostlarına ulaştıran Uşak Belediyesi, bu kez de sokakta yaşayan hayvanlarını yuvalarına kavuşturdu.

Şehrin farklı bölgesine yerleştirilen  30 adet yuva sayesinde  sokak hayvanlarına soğuk kış günlerinde kucak açmış oldu. Ayrıca, resmi internet sitesi üzerinden ‘Geçici Hayvan Bakım Evi’nden hayvan sahiplenilmesi ile ilgili de özel bir çalışma yapan Uşak Belediyesi son girişimi ile bir kez daha taktir topladı.

Çakın: ‘’Hayvan dostlarımızın da yaşamaya hakkı var ve bu noktada hepimize görev düşüyor.’’

Yürütülen çalışma ile ilgili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; ‘’ Dünya sadece insanlara ait değildir. Tüm canlılar olarak aynı hayatı paylaşıyoruz.  Hayvan dostlarımızın da yaşamaya hakkı var ve bu noktada hepimize görev düşüyor. Onlara sahip çıkmak hepimizin insani görevleri arasında. Bunu gerçekleştirmek aslında çok basit, bunu, evimizin kapısına, bahçesine bırakacağımız su ve ekmekle de yapabiliriz, imkanlar el verdiği durumda barınağımızdan hayvan sahiplenerek de yapabiliriz. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Belirli noktalara yerleştirdiğimiz bayat ekmek toplama kutularına bıraktığınız ekmekleri ekiplerimiz hayvan dostlarımıza ulaştırıyor. Bir kez daha halkımızdan rica ediyorum, bu kutulara çöp atmasınlar. Ayrıca, belediyemizin internet sitesi üzerinden de hayvan sahiplenebileceğiniz bir sistem kurduk. Hayvan sever hemşehrilerimiz buradan hayvan seçip sahiplenebilirler. Bugün de ekiplerimiz soğuk kış günlerinde hayvan dostlarımızın barınabilmeleri için şehrimizin belirli noktalarına özel yuvalar yerleştirdi. Biz mümkün olduğunca sokakta yaşayan hayvanları barınağımıza almaya gayret gösteriyoruz, geçtiğimiz günlerde de bununla ilgili bir duyuru yapıp has, evsiz, bakıma muhtaç hayvanları alo 153 üzerinden bizlere bildirmelerini istemiştik. Ancak halen ulaşamadığımız hayvanlar için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Ben tüm mesai arkadaşlarıma ve duyarlı halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum’’  şeklinde konuştu..

İlgili İçerikler: Uşak Ulubey İnay Köyünden Veli Balaban Uşak Merkez Aybey Mahallesinden Hüseyin Sefa Yıldrım Uşak Ulubey Büyükoturak Köyünden Mehmet Dilek Uşak Ulubey Gölbaşı Köyünden Adnan Altepe Uşak Merkez Durak Mahallesinden Hatice Yaşar Uşak Merkez Karlık Köyünden Kamil Çetin Uşak Merkez Durak Mahallesinden Bayram Aydemir Uşak Ulubey Camikebir Mahallesinden Ayşe Uslu Hasan Özel Uşak Belediyesi'nden "Atatürk'ü Anma Günü" İçin Anlamlı Video
uşak