Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

30-12-2016

Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, soğuk kış günlerinde sokakta kalan hayvanların unutulmaması gerektiğine değinirken “Uşak Belediyesi olarak zorlu kış şartlarında sokakta kalan hayvanlarımızı düşünmek zorundayız” dedi.

Uşak Belediyesi soğuk kış şartlarının etkisi ile yemek ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek dağıtımı yaptı. Kedi, köpek ve serçe gibi hayvanlara yapılan yiyecek dağıtımı ile örnek bir çalışmaya da imza atmış oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerindeki park, bahçe ve boş arazilere yiyecek bırakarak, hayvanların beslenmesine yardımcı olmuş oldu.

Belli Periyotlarla Çalışmamıza Devam Edeceğiz

Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanlara karşı daha hassas olunması gerektiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sokak hayvanları soğuk hava şartları nedeniyle yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta problem yaşadıklarından, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek ve içecek yardımında bulunmalıyız. Sahipsiz hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çekmemeleri için hayvanların en çok olduğu noktalarda belli periyotlarla bu uygulamalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

Veteriner İşleri Müdürü İrfan Özkaya ise, “Sokak hayvanlarının basit yollarla soğuktan korunmalarını ve beslenmelerini sağlayabiliriz” dedi. Özkaya, “Evde bulunan kartonlar, strafor ve koli bantları ile basit kedi ve köpek evleri yapabiliriz. Yine evimizde artan ekmekler ve ekmek kırıntıları ile çevremizdeki kuşları besleyebiliriz. Bayat ekmekleri ve kırıntıları camımızın önüne, balkonlara ve kuşların ulaşabileceği açıkta alanlara koyarak beslenmelerini sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

Hayvanların bu tür havalarda çektiği zorluklara değinen Veteriner Hekim Okan Aydın,”Kış mevsimi  tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde geçmektedir. Karlar altında böyle dönemlerde sokakta yaşayan sokak hayvanlarımız beslenmekte sıkıntı çekiyorlar. Bu nedenden dolayı 2 gündür hayvanların  beslenmelerini sağlıyoruz. Bu tür soğuk havalarda beslenme güçlüğü çeken hayvanların vücut dirençleri de düşüyor ve ölümleri artıyor. Bizlerde Uşak Belediyesi olarak böyle zamanlarda sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ YENİ HAL BİNASINDA MERSİS İLE YENİ DÖNEM TFF'DEN UŞAKSPOR'A MÜJDE GELDİ ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARI DAHA TEMİZ UŞAK İÇİN 7/24 ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMALARIYLA KENT KURBAN BAYRAMINA HAZIR UŞAK KAHVECİLER ESNAF ODASI'NIN ORGANİZE ETTİĞİ BULUŞMADA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM UŞAK'TAYDI ALATURKA AKŞAMLAR UŞAK'A DAMGA VURDU UŞAK BELEDİYESİNDE ENGELLİLERLE SANATA DOKUNUŞ Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı Uşak Belediye Başkanlığı Etik Kurulu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Köpek SOĞUK kar sokak hayvanları kedi beslenme barınak