Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

30-12-2016

Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, soğuk kış günlerinde sokakta kalan hayvanların unutulmaması gerektiğine değinirken “Uşak Belediyesi olarak zorlu kış şartlarında sokakta kalan hayvanlarımızı düşünmek zorundayız” dedi.

Uşak Belediyesi soğuk kış şartlarının etkisi ile yemek ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek dağıtımı yaptı. Kedi, köpek ve serçe gibi hayvanlara yapılan yiyecek dağıtımı ile örnek bir çalışmaya da imza atmış oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerindeki park, bahçe ve boş arazilere yiyecek bırakarak, hayvanların beslenmesine yardımcı olmuş oldu.

Belli Periyotlarla Çalışmamıza Devam Edeceğiz

Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanlara karşı daha hassas olunması gerektiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sokak hayvanları soğuk hava şartları nedeniyle yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta problem yaşadıklarından, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek ve içecek yardımında bulunmalıyız. Sahipsiz hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çekmemeleri için hayvanların en çok olduğu noktalarda belli periyotlarla bu uygulamalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

Veteriner İşleri Müdürü İrfan Özkaya ise, “Sokak hayvanlarının basit yollarla soğuktan korunmalarını ve beslenmelerini sağlayabiliriz” dedi. Özkaya, “Evde bulunan kartonlar, strafor ve koli bantları ile basit kedi ve köpek evleri yapabiliriz. Yine evimizde artan ekmekler ve ekmek kırıntıları ile çevremizdeki kuşları besleyebiliriz. Bayat ekmekleri ve kırıntıları camımızın önüne, balkonlara ve kuşların ulaşabileceği açıkta alanlara koyarak beslenmelerini sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

Hayvanların bu tür havalarda çektiği zorluklara değinen Veteriner Hekim Okan Aydın,”Kış mevsimi  tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde geçmektedir. Karlar altında böyle dönemlerde sokakta yaşayan sokak hayvanlarımız beslenmekte sıkıntı çekiyorlar. Bu nedenden dolayı 2 gündür hayvanların  beslenmelerini sağlıyoruz. Bu tür soğuk havalarda beslenme güçlüğü çeken hayvanların vücut dirençleri de düşüyor ve ölümleri artıyor. Bizlerde Uşak Belediyesi olarak böyle zamanlarda sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Bir Araya Getirdi Uşak Belediyesi Kent Orkestrası Muhteşem Bir Yeni Yıl Konseriyle 2020'ye Merhaba Dedi UŞAK'TA ÜÇ BİN ÇOCUK İLK KEZ TİYATRO İZLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARDI Uşak Belediyesi'nden Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Çalışması Uşak Belediyesi'nden Hayvan Dostları İçin Anlamlı Proje UŞAK BELEDİYESİ VE KIZILAY ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE UŞAK'A YENİ KAN ALMA BİRİMİ KURULUYOR Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uşak'ta Unutulmadı Türkiye'nin En Büyük Kısa Film Festivali Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali A CAPELLA UŞAK VOKAL TOPLULUĞU VE UŞAK BELEDİYESİ ÇOKSESLİ ÇOCUK KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER BU KUPA UŞAK'A ÇOK YAKIŞTI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Köpek SOĞUK kar sokak hayvanları kedi beslenme barınak