Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

30-12-2016

Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, soğuk kış günlerinde sokakta kalan hayvanların unutulmaması gerektiğine değinirken “Uşak Belediyesi olarak zorlu kış şartlarında sokakta kalan hayvanlarımızı düşünmek zorundayız” dedi.

Uşak Belediyesi soğuk kış şartlarının etkisi ile yemek ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek dağıtımı yaptı. Kedi, köpek ve serçe gibi hayvanlara yapılan yiyecek dağıtımı ile örnek bir çalışmaya da imza atmış oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerindeki park, bahçe ve boş arazilere yiyecek bırakarak, hayvanların beslenmesine yardımcı olmuş oldu.

Belli Periyotlarla Çalışmamıza Devam Edeceğiz

Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanlara karşı daha hassas olunması gerektiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sokak hayvanları soğuk hava şartları nedeniyle yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta problem yaşadıklarından, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek ve içecek yardımında bulunmalıyız. Sahipsiz hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çekmemeleri için hayvanların en çok olduğu noktalarda belli periyotlarla bu uygulamalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

Veteriner İşleri Müdürü İrfan Özkaya ise, “Sokak hayvanlarının basit yollarla soğuktan korunmalarını ve beslenmelerini sağlayabiliriz” dedi. Özkaya, “Evde bulunan kartonlar, strafor ve koli bantları ile basit kedi ve köpek evleri yapabiliriz. Yine evimizde artan ekmekler ve ekmek kırıntıları ile çevremizdeki kuşları besleyebiliriz. Bayat ekmekleri ve kırıntıları camımızın önüne, balkonlara ve kuşların ulaşabileceği açıkta alanlara koyarak beslenmelerini sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

Hayvanların bu tür havalarda çektiği zorluklara değinen Veteriner Hekim Okan Aydın,”Kış mevsimi  tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde geçmektedir. Karlar altında böyle dönemlerde sokakta yaşayan sokak hayvanlarımız beslenmekte sıkıntı çekiyorlar. Bu nedenden dolayı 2 gündür hayvanların  beslenmelerini sağlıyoruz. Bu tür soğuk havalarda beslenme güçlüğü çeken hayvanların vücut dirençleri de düşüyor ve ölümleri artıyor. Bizlerde Uşak Belediyesi olarak böyle zamanlarda sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: ARTIK UŞAK'TA ARAÇLAR DAHA STERİL Yarışma Takvimi Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma Soru-Cevapları İlanı Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Uşak Belediyesi'nden Sokağa Çıkılmaması Hakkında Duyuru Uşak'ta Koronavirüse Karşı Termal Kameralı Önlem Uşak Belediyesi'nden Sağlık Çalışanlarına Alkışlı Sürpriz Uşak Belediyesi Uyardı: UŞAK'TA SAĞLIK TEDBİRLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ UŞAK BELEDİYESİ DÖRTYOL SOSYAL TESİSLERİNDEKİ MASALARIN TAMİRİNDE KULLANILMAK ÜZERE MALZEME ALIMI DO UŞAK BELEDİYESİ DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Köpek SOĞUK kar sokak hayvanları kedi beslenme barınak