UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖDÜLLÜ GERİ DÖNÜŞÜM TASARIM YARIŞMASI

5-03-2021

UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖDÜLLÜ GERİ DÖNÜŞÜM TASARIM YARIŞMASI

1-Yarışmanın Adı: “Eskiler Geri Dönsün Yeniden Değerlensin” Konulu Tasarım Yarışması

2-Yarışmanın Amacı: Toplumda çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşümle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada, katılımcıların yaratıcı fikirlerini tasarımlarına yansıtmaları istenilmektedir. Ana hedefimiz, insanların içinde yaşadıkları şehre karşı sorumlulukları olduğunun farkına varmalarını sağlamak, yaşanılabilir bir kent için çevreye ve doğaya duyarlı toplumsal bilinç oluşturmaktır.

3-Yarışmanın Kapsamı : Kullanılamaz hale gelmiş ev eşyaları veya atık malzemeler farklı tasarımlarla yeniden kullanılabilir hale getirilecektir.

Eskimiş veya kullanılmayan ev eşyaları (elektronik eşyalar, perdeler, kumaşlar, ipler, kavanozlar v.b.) ile geri dönüştürülebilir atık malzemeler (pet şişeler, cam şişeler, deterjan kutuları, metal kutular v.b)  kullanılacaktır.

4- Yarışmanın Şartları:

-    Yarışmaya; İl merkezindeki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler ile Belediyemiz sınırlarında ikamet eden yetişkinler katılabilecek olup, yarışma üç(3)kategoride değerlendirilecektir.

1. Kategori : 5,6,7,8. Sınıf Öğrencileri (Ortaokullar)

2. Kategori : 9,10,11,12. Sınıf Öğrencileri (Liseler)

3. Kategori : Yetişkinler (18 yaş üstü)

-          Yarışmacılar bireysel veya grup olarak (maksimum 3 kişi) katılabilirler

-          Yarışmacılar her kategori için tek tasarımla yarışmaya katılabilir.

-          Tasarım yapılmadan önce malzemelerin ilk halinin fotoğrafı çekilerek, tasarımla birlikte sunulacaktır.

-          Tasarımlar yeniden kullanıma uygun olacaktır.

-          Tasarımlar Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ‘nde  sergilenecektir.

-          Tasarımla birlikte katılımcılar ad, soyad ve iletişim bilgilerini, öğrenciler okulu, sınıfı ve ulaşılabilecek telefon numaralarını yazılı olarak verecektir.

5-Değerlendirme ve Jüri: Katılımcılar eserlerini en geç 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 17.00’a kadar Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezine teslim edecektir. Son katılım tarihinden sonra intikal eden eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce isimleri belirlenen 2 (iki) Teknoloji ve Tasarım öğretmeni ve Müdürlüğümüz personellerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirme yapılarak her kategori için birinci, ikinci ve üçüncü gelen eserler tutanakla tespit edilecektir.

6-Ödüller:Yarışmada dereceye giren öğrenciler Uşak Belediyesi  tarafından  ödüllendirileceklerdir.

Tüm Kategoriler için Ödüller:

Birincilik Ödülü –  Tablet

İkincilik Ödülü - Bisiklet

Üçüncülük Ödülü – Sürpriz Hediye Çantası

Tüm eserler AKM’ de  sergilenecek ve Uşak Belediyesi tarafından duyurulacak bir tarihte düzenlenecek törenle ödül dağıtımı yapılacaktır.

Uşak Belediye Başkanlığı

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
Son Düzenlemeler: 05 Mart, 2021
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK