Uşak Belediyesi Uyardı:

21-03-2020

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde yükselmesi ile vatandaşlar kendilerini piknik ve mesire alanlarına attı. Koronavirüs tehdidini arttıran ve sosyal mesafeyi ortadan kaldıran bu duruma tedbir gecikmedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan konuyla ilgili radikal bir karar alınarak piknik yapılması yasaklandı.

Vatandaşların sıcak havaları fırsat bilerek parklara ve mesire alanlarına koşmalarının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlık tedbirleri kapsamında yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu kapsamda artık Türkiye genelinde parklarda ve mesire alanlarında piknik yapılamayacağı bildirildi.

Bakanlıktan gelen açıklamanın ardından yerel yönetimler de harekete geçti. Uşak Belediyesi konuyla ilgili acil olarak toplantı gerçekleştirerek planlamalarını tamamladı.

Park ve mesire alanlarında, hiçbir vatandaşın ateşli veya ateşsiz olmak üzere piknik yapmasına izin verilmeyeceğini duyuran Uşak Belediyesi, yapılan tüm çalışmaların, alınan tüm tedbirlerin vatandaş için olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada, kent genelinde bulunan mesire alanlarında ateşli veya ateşsiz piknik yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacağına işaret edildi. Tedbirlerin önemini herkesin kavraması gerektiği kaydedilerek, “Bizler için öncelik insanımızdır. Bu kritik ve önemli süreçte halkımızın sağlığı ve güvenliği, onların salgından korunması her şeyin önünde gelmektedir. Mesire alanlarımızda gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Belediyemize ait tüm mesire yerlerinde pikniğe asla izin verilmeyecektir. Alınan tedbirlerin halk sağlığı ve güvenliği için olduğu unutulmamalıdır. Halkımızın çağrılara kulak vereceğinden şüphemiz yoktur.” denildi.

Son Düzenlemeler: 23 Mart, 2020
İlgili İçerikler: Uşak'ta şehrin dört bir yanına el dezenfekte noktaları kuruluyor Uşak Belediyesi'nden Steril Maske Üretimine Destek ARTIK UŞAK'TA ARAÇLAR DAHA STERİL Uşak Belediyesi'nden Sokağa Çıkılmaması Hakkında Duyuru Uşak'ta Koronavirüse Karşı Termal Kameralı Önlem Uşak Belediyesi'nden Sağlık Çalışanlarına Alkışlı Sürpriz UŞAK'TA SAĞLIK TEDBİRLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ UŞAK BELEDİYESİ DÖRTYOL SOSYAL TESİSLERİNDEKİ MASALARIN TAMİRİNDE KULLANILMAK ÜZERE MALZEME ALIMI DO UŞAK BELEDİYESİ DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI UŞAK'TA KAPSAMLI SAĞLIK TEDBİRLERİ
Uşak Belediyesi Uyardı: “Vatandaşlarımız yasağa uymalı aksine izin vermeyeceğiz”