Uşak Belediyesi ve AKÜ Arasında Sokak Hayvanları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

9-08-2022

Uşak Belediyesi ile Hayvan Hastanesi olarak adlandırılan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında yaralı sokak hayvanlarının muayene, tetkik, teşhis ve tedavilerine ilişkin protokol imzalandı.

Daha önce sokak hayvanlarına yönelik ambulans niteliğinde acil müdahale aracını hizmete sokan ve yeni barınak inşasında sona gelen Uşak Belediyesi özel bir protokol ile hayvanlara yönelik duyarlı hizmetlerine bir yenisini ekledi.

Uşak Belediyesinin sorumluluk alanında yaşayan sahipsiz , hasta ve yaralı hayvanların muayene edilmesi ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon işlemlerini içeren protokol Afyon Kocatepe Üniversitesinde düzenlenen imza töreniyle hayata geçirildi. İmza törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Kocatepe Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Deniz Yeni, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Alim Özcan, Uşak Belediyesi Veteriner Hekimi Rıza Yılmaz katıldı.

Protokolün yürürlüğe girmesiyle birlikte Uşak Belediyesi sorumluluk alanındaki; özel tedavi gerektiren sahipsiz yaralı hayvanlar Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne götürülerek tedavi ettirilecek. Teşhis ve tedavisi yapılan hayvanlar Uşak Belediyesi’ne teslim edilecek. Uşak Belediyesi tarafından sağlık kontrolleri gerçekleştirilen hayvanlar doğal yaşam alanlarına bırakılacak.

İlgili İçerikler: 05/09/2022 tarih 286 sayılı BMK imar planı değişikliği 05/09/2022 tarih 310 sayılı BMK imar planı değişikliği 05/09/2022 tarih 287 sayılı BMK imar planı değişikliği Cumhuriyet Mahallesi Sakinlerinden İsmail Acar ÇALIŞMA HEDEFLENENDEN ERKEN TAMAMLANIYOR; BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR 05/09/2022 tarih 279 sayılı BMK imar planı değişikliği 05/09/2022 tarih 273 sayılı BMK imar planı değişikliği 05/09/2022 tarih 284 ve 285 sayılı BMK imar planı değişikliği Munise Çetin Fadime Karakuş
uşak sokak hayvanları Veteriner