UŞAK BELEDİYESİ VE KIZILAY ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE UŞAK'A YENİ KAN ALMA BİRİMİ KURULUYOR

18-12-2019

Ulu Camii ve Burma Camii Arasındaki Noktaya Yeni Kan Alma Birimi Kuruluyor

Uşak Belediyesi, Kızılay Güney Ege Kan Merkezi Müdürlüğü ve Uşak Kızılay Şubesi arasında kan alma birimi protokolü imzalandı.

Protokole istinaden Ulu Camii ve Burma Camii arasında kalan bölgede 42 metrekare kapalı alanda cam konteyner şeklinde yapılacak olan kan alma biriminde, kan bağışçılarımızın nezih ortamda güvenli ve sağlıklı bağış yapmaları sağlanacak.

Mobil araçlarla da kan alma işlemini yürüten Kızılay, bu protokol ile vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği sabit bir noktada kan alma işlemi gerçekleştirecek.

Bugün Uşak Belediyesi’nde yapılan protokol anlaşması, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Kızılay Şube Başkanı Sayın Dr. Hasan Kaya, Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Sayın Dr. Zafer Aydın ve Uşak Kan Merkezi Müdürü Sayın Dr. Umut Bilgin Koçak arasında imzalandı.

Kanın acil değil her zaman ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Çakın: “Kızılay, ihtiyaç sahiplerine gerekli kanın ulaştırılmasının yanı sıra, tüm dünyada ihtiyaç sahiplerinin yanında olan bir kurumdur. Bu bağlamda gururumuzdur. Çalışmalarına destek olmak her kurumun ve her vatandaşın öncelikleri arasındadır.  Biz de bugün imzaladığımız bu protokolle, şehrimizin merkezinde yer alan ve ulaşımı kolay olan Ulu Camii ve Burma Camii arasında kalan bölgede 42 metrekare kapalı alanda cam konteyner şeklinde yapılacak kan alma biriminin imzasını atmış olduk.  Böylece,  belediyemizin yer tahsisini yaptığı bölgeye Kızılay yeni sabit bir birim kuracak. Birimin faydalı olacağına birçok vatandaşımızın yarasına merhem olacağına kuşkumuz yoktur. Bir hayat söz konusu olduğunda vatandaşlarımız topyekün seferber oluyor. Bu bizim milletimizin kadirşinaslığının bir göstergesi.  Bu noktada biz de Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyor, Kızılay’ımıza çalışmalarında başarılar diliyorum…’’ şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: GENÇ KUŞAK'LA KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMIYOR UŞAK BELEDİYESİ'NDEN "FARKINDALIK SÜRPRİZİ" GENÇ KUŞAK'TAN UŞAK'A YEŞİL HAZİNE Uşak Belediye Başkanlığı Teşkilat Yönetmeliği UŞAK BELEDİYESİ'NDEN UNUTULMAYACAK HEDİYE Uşak Merkez Durak Mahallesinden Nazife Yıldırım Uşak Merkez Sorkun Köyünden Neslihan Yılmaz Uşak Merkez Işık Mahallesinden Zeynep Özkamit UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖDÜLLÜ GERİ DÖNÜŞÜM TASARIM YARIŞMASI Uşak Belediyesi'nden Bir Gençlik Projesi
uşak uşak belediyesi Kızılay mehmet çakın kan alma birimi