UŞAK BELEDİYESİ VE UŞAK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ''UYGULAMALI DERS PROTOKOLÜ'' İÇİN

22-11-2019

Memleketim Uşak Öğrenci Kartı projesi ile, ikametini Uşak’a aldıran öğrenciler için bir çalışma yapan Uşak Belediyesi,  yine Uşak Üniversitesi öğrencileri için yeni bir projede adını geçirdi. Belediye, Uşak Üniversitesi ile özel bir protokol imzaladı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün öncülüğündeki protokol ile, Belediye ve Üniversite eğitim çatısı altında bir kez daha bir araya gelmiş oldu.

Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi işbirliği çerçevesinde, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerinin, Uşak Belediyesinde belediye tarafından verilen kamu hizmetlerinin nasıl işlediğini uygulamada görmeleri ve alanlarıyla ilgili mesleki uygulamalar konusunda bilgi ve tecrübe edinmeleri, ve aynı zamanda belediye personeline akademik personeller tarafından eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmesi konusunu kapsayan protokolle ilgili konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın;

EĞİTİM BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖN PLANDADIR

‘’Eğitim, kalkınmanın ve ilerlemenin temel taşlarından biridir. Eğitim için atılan her adım, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için yürünen yolun temel taşıdır. Eğitimsiz bir ilerleme düşünülemez.  Biz de Belediye olarak, mahalle konaklarımızda, kültür merkezimizde çeşitli dallarda kurslar açarak vatandaşlarımızın ilgi alanı doğrultusunda eğitici ve öğretici kurslarla hizmet vermekteyiz. Fakat dediğim gibi, eğitime yatırım yapmak, içinde eğitim olan projelerde yer almak bizim için her zaman ön planda olmuştur.  İşte bu doğrultuda Uşak Üniversitemizle özel bir protokol imzaladık. Protokol çerçevesinde, Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerinin Uşak Belediyesi'nde uygulamalı ders görmesinin önünü açmış olduk. Öğrenci kardeşlerimiz, belediyemizde yerel yönetimlerle ilgili, alanında uzman kişilerden bire bir uygulamalı olarak ders alabilecek. Üniversite bünyesindeki akademik personellerin, talep edilen konuda personellerimize eğitim seminerleri verecek olması da kurumumuz için artı bir avantajdır.

Üniversitemizle böyle anlamlı bir projede buluşmaktan dolayı son derece mutluyuz.  Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ekrem Savaş’a çok teşekkür ediyor, Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz öncülüğünde, belediyemiz bünyesinde uygulamalı ders görecek olan Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerine ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ şeklinde konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, protokolün imzalanmasının ardından, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde başlatılan "1. Uluslararası Zanattan Sanata Jürili Karma Sergisi"ni gezdi.

Son Düzenlemeler: 22 Kasm, 2019
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ'NDEN ELAZIĞ VE MALATYA'YA YARDIM ELİ UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ UŞAK BELEDİYESİ 10 HAL DÜKKANINI 10 YILLIĞINA İHALE USULÜ KİRAYA VERECEK Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Bir Araya Getirdi Uşak Belediyesi Kent Orkestrası Muhteşem Bir Yeni Yıl Konseriyle 2020'ye Merhaba Dedi UŞAK'TA ÜÇ BİN ÇOCUK İLK KEZ TİYATRO İZLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARDI Uşak Belediyesi'nden Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Çalışması Uşak Belediyesi'nden Hayvan Dostları İçin Anlamlı Proje UŞAK BELEDİYESİ VE KIZILAY ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE UŞAK'A YENİ KAN ALMA BİRİMİ KURULUYOR
uşak