​Uşak Belediyesi'nden Demokrasi Şehitlerine Ahde Vefa

31-07-2016

Uşak Belediyesi’nden Demokrasi Şehitlerine Ahde Vefa

Cahan, “Şehitlerimizi Hiçbir Zaman Unutmayacağız”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 15 Temmuz Darbe kalkışması esnasında kahramanca şehit olanları unutmadıkların belirtirken, “Terminal Battı Çıktı Kavşağımızın ismini 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Battı Çıktı Kavşağı, Hükümet Meydanı’nın ismini ise 15 Temmuz Şehitleri Meydanı koyacağız” dedi.

Uşak Belediyesi’nin önderliğinde demokrasi nöbetleri devam ediyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe kalkışmasının üzerinden 16 gün geçmesine rağmen kent meydanı Uşak halkı tarafından boş bırakılmıyor. Binler hep beraber demokrasi nöbeti tutarken bu uğurda şehit olanlar ise dualar ile yad ediliyor. Şehitler ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise iki ayrı noktada 15 Temmuz anısına isimler değişiyor. Bu konuda açıklamayı ise demokrasi nöbetinde halka seslenen Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. Cahan, Terminal Battı Çıktı Kavşağımızın ismini 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Kavşağı koyacaklarını ve Hükümet Meydanı’nın ismini ise 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştireceklerini söyledi.

Onların sayesinde rahatız

“Bizlerin rahat ve özgürce yaşaması için canlarını hiçe sayan şehitlerimizi asla unutmayacağız” diye konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz karanlığa sevk edilmek istenmiş, hain şer odakları milletin iradesine kast etmek için alçak bir kalkışma gerçekleştirmiştir. Fakat demokrasi bilinci damarlarında akan milletimiz bu kalkışmaya canları pahasına dur demesini bilmiştir. Tankların topların önüne silahsız ve sadece iman gücüyle çıkan milletimiz bu uğurda şehit olmuşlar ve destan yazmışlardır. İşte bizler için canlarını seve seve veren demokrasi şehitlerimize bizler sahip çıkması ve yaşatmayı kendimize görev olarak adlettik” ifadesini kullandı.

Unutmayacağız ve unutturmayacağız

İki bölgede şehitlerin bir kez daha ölümsüzleştirileceğini kaydeden Cahan, “Aldığımız kararları hemen hayata geçireceğiz. Bu bağlamda Terminal Battı Çıktı Kavşağı’nın ismi 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Kavşağı olacak. Diğer yandan yıllarca Hükümet meydanı olarak bildiğimiz meydanın ismi de  15 Temmuz Şehitler Meydanı olacak. Bu sayede şehitlerimiz için ahde vefa duygularımızı göstermiş olacağız. Ayrıca bu uğurda şehit olan Şehit Mehmet Çetin’in emanetlerine de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yeni isimleriyle bölgelerin hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: ​Uşak Merkez Karaağaç mahallesi'nden Ali Efe ​Uşak Merkez İkisaray Mahallesi'nden Müşerref Biber Sultan SUNAY vefat etmiştir. Ummahan Doğankaya vefat etmiştir. BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ MESAJI Fatma Özdemir vefat etmiştir. Işık Mahallesinden Mehmet Acar vefat etmiştir. Ayşe Çetin vefat etmiştir. Ayşe Başol vefat etmiştir. Ramazan Aydın vefat etmiştir.
uşak belediyesi nurullah cahan battı çıktı projesi ahde vefa demnokrasi şehitleri hükümet meydanı 15 temmuz şehitleri