Uşak Belediyesi'nden Hayvan Dostları İçin Anlamlı Proje

27-12-2019

Hayvan hakları konusunda gösterdiği hassasiyetle Uşaklılardan takdir toplayan ve bu doğrultuda çeşitli çalışmalar yürüten Uşak Belediyesi, sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarına ‘Bayat Ekmek Toplama Kutusu’ yerleştirdi.

Sokak hayvanları için yeni bir çalışmaya imza atan Uşak Belediyesi, hayvan dostlarını unutmayarak şehrin belirli noktalarına ‘Bayat Ekmek Toplama Kutusu’ yerleştirdi. Hem ekmek israfına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak hem de sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını gidermek isteyen Uşak Belediyesi, 36 adet ‘Bayat Ekmek Toplama Kutusu’nu ilk olarak Durak ve Kemalöz mahallelerine yerleştirdi. Uşak Belediyesi tarafından başlatılan projeye vatandaşlardan büyük destek gördü. Sosyal medyada birçok kez paylaşımı yapılan Bayat Ekmek Toplama Kutuları, şimdiden birçok sokak hayvanının karnını doyurdu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yerleştirilen ‘Bayat Ekmek Toplama Kutularına’ vatandaşlar tarafından atılacak bayat ekmekler, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce toplanarak Uşak Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde bulunan hayvanlara ulaştıracak. Kutulara atılan ekmekleri aynı zamanda evinde hayvan besleyen vatandaşlar da alabilecek. Uşak Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen proje sayesinde hem bayat ekmekler israf olmayacak, hem de hayvanların yemek ihtiyaçları karşılanacak.

Kocabıyık: “Başkanımız Mehmet Çakın’a Duyarlı Çalışmasından Dolayı Teşekkür Ederiz”

Proje ile bir yandan israfı kesen ve diğer yandan sokak hayvanlarının beslenmesini sağlayan Uşak Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Durak Mahallesi Muhtarı Ayşe Kocabıyık mahalle sakinlerine de çağrıda bulundu. Kocabıyık, “Bizim insanımız duyarlı bir yapıya sahiptir. Ve buradan mahalle sakinlerimize seslenmek istiyorum. Sofralarınızda artan ekmeklerinizi çöpe değil Durak Mahallesi Muhtarlığı yanındaki Bayat Ekmek Toplama Kutusuna bırakabilirsiniz. Siz ekmeklerinizi bıraktıktan sonra Belediyemiz Veteriner İşleri personelleri ekmekleri Hayvan Barınağı’na götürecekler. Ayrıca, dileyen vatandaşlarımız da buradan ekmek alıp besledikleri hayvanlara ulaştırabilirler. Sokak hayvanlarımız için böylesine değerli bir hizmeti hayata geçiren Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erçetin: “Bu Projeyi Düşünenleri Tebrik Ediyorum”

Projenin çok kıymetli ve sağduyulu bir olduğunu dile getiren Eczacı Ayten Erçetin, “Bayat ekmekler hep ziyan oluyordu. Evde nasıl değerlendirsek diye düşünüyorduk. Ekmeklerimiz, bu proje ile sokak hayvanlarımıza ulaşacak, onların karnını doyuracak. Bu projeyi düşünenleri özellikle tebrik ediyor, Uşak Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kemalöz Mahallesi sakini Nursel Selvi ise, Uşak Belediyesi’nin başlatmış olduğu bu proje ile sokak hayvanları ve bayat ekmeklerin israf edilmemesi konusunda önemli bir farkındalık oluşturduğunu aktardı. Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine, ‘Bayat Ekmek Toplama Kutularında toplamanın toplumsal bir bilinçlenmeye neden olacağını belirten Selvi, hayvan hakları konusunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Başkan Çakın’a şükranlarını sundu.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU
uşak belediyesi Proje mehmet çakın hayvan dostları