Uşak Belediyesi'nden Kaçak Satıcılara Önlem; Pazar Esnafına Kimlik Kartı

25-06-2019

Uşak Belediyesi tarafından kentte bir ilk hayata geçirildi. Bundan böyle yasal süreçleri takip eden ve pazarda satış yapan esnaflar kimlik kartı ile ayrılacak, kaçak satıcıların önüne geçilecek.

Uşak Belediyesi pazar esnafını mutlu edecek yeni bir çalışmaya imza attı. İzinsiz ve kaçak satıcıların önüne geçmeyi hedefleyen yeni proje Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Nusret Güler’in dağıttığı ilk kimlik kartlarıyla hizmete girdi. Pazar esnafına dağıtılan kimlik kartlarıyla artık denetimler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilecek.

Esnafın isminin, soyisiminin, TC kimlik numarasının, vergi numarasının ve bulunduğu alanlara ait parsel numaralarının yer aldığı kimlik kartları sayesinde, vergisini ve yer ücretini ödeyen esnafların kaçak satıcılar nedeniyle yaşadığı mağduriyet giderilmiş olacak.

Uşak’ta ilk kez yapılan uygulama kapsamında üreticilere yeşil kimlik kartları, pazarcı esnafa ise mavi kimlik kartları dağıtıldı.

Sigorta Pazarında gerçekleştirilen kimlik dağıtımına Uşak Manavlar Odası Başkanı Arif Işık da katıldı.

Projenin kanuni bir gereklilik olduğunu ancak uygulamaya ilk kez bu dönemde başlanıldığını paylaşan Zabıta Müdürü Nusret Güler, “Bizler pazarcı esnafımızı, üreticimizi önemsiyoruz. Kaçak satıcılar, ne devletimize vergi vermekte ne de yer ücreti ödemektedir. Bu da hem yasal bir suç hem de haksız bir rekabet getirmektedir. Bu mağduriyetin önüne geçmekten dolayı çok mutluyuz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Desteklere Oda Başkanından Teşekkür

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a destekleri nedeniyle teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Oda Başkanı Arif Işık ise, “Sayın Başkanımızın desteği, Zabıta Müdürümüzün çabasıyla gerekli olan tüm çalışmalar hayata geçirilmektedir. Çalışmalarımızın birinci önceliği halkımızın kurallara ve sağlık koşullarına uygun şekilde ürünlerimize ulaşabilmesidir. İkinci kuralımız ise, vergi veren esnafımızın haklarının korunmasıdır. Bu konuda da çalışmalarımız hayat geçirildi. Kartlar takılı olduğunda kimin kim olduğu belli olacaktır.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Kentteki Kahvehaneleri Dezenfekte Etti Uşak'ta Camiler İbadete Hazır 2020 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik vergileri son ödeme günü 01.06.2020 Pazartesi'dir. Uşak Belediyesi'nden Arefe Mesaisi UŞAK RENKLİ BİR 19 MAYIS ETKİNLİĞİNE SAHNE OLDU UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIKLI YAŞAMA TEŞVİK HEDİYESİ UŞAK BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA KADİR GECESİ İKRAMI Zeyilname 3 Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması UŞAKTA MİNİKLER SABAHA UŞAK BELEDİYESİ'NİN SÜRPRİZİYLE UYANDI Uşak Belediyesi'nden Renkli Etkinlik
uşak uşak belediyesi pazar yeri zabıta müdürlüğü mehmet çakın kimlik