Uşak Belediyesi'nden Kaçak Satıcılara Önlem; Pazar Esnafına Kimlik Kartı

25-06-2019

Uşak Belediyesi tarafından kentte bir ilk hayata geçirildi. Bundan böyle yasal süreçleri takip eden ve pazarda satış yapan esnaflar kimlik kartı ile ayrılacak, kaçak satıcıların önüne geçilecek.

Uşak Belediyesi pazar esnafını mutlu edecek yeni bir çalışmaya imza attı. İzinsiz ve kaçak satıcıların önüne geçmeyi hedefleyen yeni proje Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Nusret Güler’in dağıttığı ilk kimlik kartlarıyla hizmete girdi. Pazar esnafına dağıtılan kimlik kartlarıyla artık denetimler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilecek.

Esnafın isminin, soyisiminin, TC kimlik numarasının, vergi numarasının ve bulunduğu alanlara ait parsel numaralarının yer aldığı kimlik kartları sayesinde, vergisini ve yer ücretini ödeyen esnafların kaçak satıcılar nedeniyle yaşadığı mağduriyet giderilmiş olacak.

Uşak’ta ilk kez yapılan uygulama kapsamında üreticilere yeşil kimlik kartları, pazarcı esnafa ise mavi kimlik kartları dağıtıldı.

Sigorta Pazarında gerçekleştirilen kimlik dağıtımına Uşak Manavlar Odası Başkanı Arif Işık da katıldı.

Projenin kanuni bir gereklilik olduğunu ancak uygulamaya ilk kez bu dönemde başlanıldığını paylaşan Zabıta Müdürü Nusret Güler, “Bizler pazarcı esnafımızı, üreticimizi önemsiyoruz. Kaçak satıcılar, ne devletimize vergi vermekte ne de yer ücreti ödemektedir. Bu da hem yasal bir suç hem de haksız bir rekabet getirmektedir. Bu mağduriyetin önüne geçmekten dolayı çok mutluyuz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Desteklere Oda Başkanından Teşekkür

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a destekleri nedeniyle teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Oda Başkanı Arif Işık ise, “Sayın Başkanımızın desteği, Zabıta Müdürümüzün çabasıyla gerekli olan tüm çalışmalar hayata geçirilmektedir. Çalışmalarımızın birinci önceliği halkımızın kurallara ve sağlık koşullarına uygun şekilde ürünlerimize ulaşabilmesidir. İkinci kuralımız ise, vergi veren esnafımızın haklarının korunmasıdır. Bu konuda da çalışmalarımız hayat geçirildi. Kartlar takılı olduğunda kimin kim olduğu belli olacaktır.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Uşak Belediyesi - Dolandırıcılık Uyarısı UŞAK'TA SANATIN YENİ ADRESİ AKADEMİ UŞAK 2019-2020 EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR AB'NİN FİNANSÖR, UŞAK BELEDİYESİ'NİN KOORDİNATÖR OLDUĞU PROJENİN TOPLANTISI İRLANDA'DA YAPILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ve DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI UŞAK'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI UŞAK BELEDİYESİ YENİ HAL BİNASINDA MERSİS İLE YENİ DÖNEM TFF'DEN UŞAKSPOR'A MÜJDE GELDİ ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARI DAHA TEMİZ UŞAK İÇİN 7/24 ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMALARIYLA KENT KURBAN BAYRAMINA HAZIR
uşak uşak belediyesi pazar yeri zabıta müdürlüğü mehmet çakın kimlik