Uşak Belediyesi'nden Kaçak Satıcılara Önlem; Pazar Esnafına Kimlik Kartı

25-06-2019

Uşak Belediyesi tarafından kentte bir ilk hayata geçirildi. Bundan böyle yasal süreçleri takip eden ve pazarda satış yapan esnaflar kimlik kartı ile ayrılacak, kaçak satıcıların önüne geçilecek.

Uşak Belediyesi pazar esnafını mutlu edecek yeni bir çalışmaya imza attı. İzinsiz ve kaçak satıcıların önüne geçmeyi hedefleyen yeni proje Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Nusret Güler’in dağıttığı ilk kimlik kartlarıyla hizmete girdi. Pazar esnafına dağıtılan kimlik kartlarıyla artık denetimler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilecek.

Esnafın isminin, soyisiminin, TC kimlik numarasının, vergi numarasının ve bulunduğu alanlara ait parsel numaralarının yer aldığı kimlik kartları sayesinde, vergisini ve yer ücretini ödeyen esnafların kaçak satıcılar nedeniyle yaşadığı mağduriyet giderilmiş olacak.

Uşak’ta ilk kez yapılan uygulama kapsamında üreticilere yeşil kimlik kartları, pazarcı esnafa ise mavi kimlik kartları dağıtıldı.

Sigorta Pazarında gerçekleştirilen kimlik dağıtımına Uşak Manavlar Odası Başkanı Arif Işık da katıldı.

Projenin kanuni bir gereklilik olduğunu ancak uygulamaya ilk kez bu dönemde başlanıldığını paylaşan Zabıta Müdürü Nusret Güler, “Bizler pazarcı esnafımızı, üreticimizi önemsiyoruz. Kaçak satıcılar, ne devletimize vergi vermekte ne de yer ücreti ödemektedir. Bu da hem yasal bir suç hem de haksız bir rekabet getirmektedir. Bu mağduriyetin önüne geçmekten dolayı çok mutluyuz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Desteklere Oda Başkanından Teşekkür

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a destekleri nedeniyle teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Oda Başkanı Arif Işık ise, “Sayın Başkanımızın desteği, Zabıta Müdürümüzün çabasıyla gerekli olan tüm çalışmalar hayata geçirilmektedir. Çalışmalarımızın birinci önceliği halkımızın kurallara ve sağlık koşullarına uygun şekilde ürünlerimize ulaşabilmesidir. İkinci kuralımız ise, vergi veren esnafımızın haklarının korunmasıdır. Bu konuda da çalışmalarımız hayat geçirildi. Kartlar takılı olduğunda kimin kim olduğu belli olacaktır.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Bir Araya Getirdi Uşak Belediyesi Kent Orkestrası Muhteşem Bir Yeni Yıl Konseriyle 2020'ye Merhaba Dedi UŞAK'TA ÜÇ BİN ÇOCUK İLK KEZ TİYATRO İZLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARDI Uşak Belediyesi'nden Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Çalışması Uşak Belediyesi'nden Hayvan Dostları İçin Anlamlı Proje UŞAK BELEDİYESİ VE KIZILAY ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE UŞAK'A YENİ KAN ALMA BİRİMİ KURULUYOR Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uşak'ta Unutulmadı Türkiye'nin En Büyük Kısa Film Festivali Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali A CAPELLA UŞAK VOKAL TOPLULUĞU VE UŞAK BELEDİYESİ ÇOKSESLİ ÇOCUK KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER BU KUPA UŞAK'A ÇOK YAKIŞTI
uşak uşak belediyesi pazar yeri zabıta müdürlüğü mehmet çakın kimlik