Uşak Belediyesi'nden Kaçak Satıcılara Önlem; Pazar Esnafına Kimlik Kartı

25-06-2019

Uşak Belediyesi tarafından kentte bir ilk hayata geçirildi. Bundan böyle yasal süreçleri takip eden ve pazarda satış yapan esnaflar kimlik kartı ile ayrılacak, kaçak satıcıların önüne geçilecek.

Uşak Belediyesi pazar esnafını mutlu edecek yeni bir çalışmaya imza attı. İzinsiz ve kaçak satıcıların önüne geçmeyi hedefleyen yeni proje Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Nusret Güler’in dağıttığı ilk kimlik kartlarıyla hizmete girdi. Pazar esnafına dağıtılan kimlik kartlarıyla artık denetimler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilecek.

Esnafın isminin, soyisiminin, TC kimlik numarasının, vergi numarasının ve bulunduğu alanlara ait parsel numaralarının yer aldığı kimlik kartları sayesinde, vergisini ve yer ücretini ödeyen esnafların kaçak satıcılar nedeniyle yaşadığı mağduriyet giderilmiş olacak.

Uşak’ta ilk kez yapılan uygulama kapsamında üreticilere yeşil kimlik kartları, pazarcı esnafa ise mavi kimlik kartları dağıtıldı.

Sigorta Pazarında gerçekleştirilen kimlik dağıtımına Uşak Manavlar Odası Başkanı Arif Işık da katıldı.

Projenin kanuni bir gereklilik olduğunu ancak uygulamaya ilk kez bu dönemde başlanıldığını paylaşan Zabıta Müdürü Nusret Güler, “Bizler pazarcı esnafımızı, üreticimizi önemsiyoruz. Kaçak satıcılar, ne devletimize vergi vermekte ne de yer ücreti ödemektedir. Bu da hem yasal bir suç hem de haksız bir rekabet getirmektedir. Bu mağduriyetin önüne geçmekten dolayı çok mutluyuz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Desteklere Oda Başkanından Teşekkür

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a destekleri nedeniyle teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Oda Başkanı Arif Işık ise, “Sayın Başkanımızın desteği, Zabıta Müdürümüzün çabasıyla gerekli olan tüm çalışmalar hayata geçirilmektedir. Çalışmalarımızın birinci önceliği halkımızın kurallara ve sağlık koşullarına uygun şekilde ürünlerimize ulaşabilmesidir. İkinci kuralımız ise, vergi veren esnafımızın haklarının korunmasıdır. Bu konuda da çalışmalarımız hayat geçirildi. Kartlar takılı olduğunda kimin kim olduğu belli olacaktır.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban
uşak uşak belediyesi pazar yeri zabıta müdürlüğü mehmet çakın kimlik