Uşak Belediyesi'nden Steril Maske Üretimine Destek

2-04-2020

Hayata geçirdiği birçok çalışmayla ve aldığı sağlık tedbirleriyle vatandaşın takdirini toplayan Uşak Belediyesi bu kez önemli bir ihtiyaç haline gelen steril maske üretimi için kollarını sıvadı.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dikim Atölyesi, alınan sağlık tedbirleri kapsamında eğitime ara verilen noktalardan birisi oldu. Ancak sürece destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Dikim Atölyesi artık steril maske üretim merkezi haline getirildi.

Hijyenin her zamankinden daha büyük bir önem kazandığı kritik süreç için steril maske üretimine başlayan Uşak Belediyesi şu an günlük bin maske ile sürece destek veriyor.

Kamu kurumları başta olmak üzere önemli bir talebi karşılamayı hedefleyen maskeler 14 kurum personelinin elinden çıkıyor.

Çalışmaları yerinde görmek üzere Dikim Atölyesi’ni ziyaret eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Maskelerimizin kesim, kalıp, dikim ve sterilizasyon çalışmalarının tamamı kendi personellerimiz tarafından yapılıyor. Hedefimiz bu kritik süreçte günlük maske üretim sayısını maksimuma çıkartmak.” dedi.

Çalışma ortamında sosyal mesafeden hijyen ve dezenfekte kurallarına kadar birçok kriterin uygulandığını kaydeden Başkan Çakın, personellerin önlük, maske ve galoş gibi gerekli tüm tedbirleri alarak çalıştıklarını kaydetti. Üretim sayısını özverili çalışmalarıyla gün geçtikçe artıran personellere teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşaklılara seslenerek mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları gerektiğini hatırlattı.

Ziyarette Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner eşlik etti.

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan
uşak uşak belediyesi mehmet çakın steril maske koronavirüs