Uşak Belediyesi'nin Minik Sesleri Büyüklere Taş Çıkartıyor

13-04-2017

Uşak Belediyesi Bünyesinde oluşturulan Sanat Akademisi, başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik önderliğinde kurulan ve Atatürk Kültür Merkezinde faaliyet gösteren Sanat Akademisi, Uşak halkına sanatı sevdirme konusunda farklı atılımlar yaparak çalışmalarını her kesime hitap edecek şekilde sürdürüyor.

Mehter takımın oluşturulmasıyla başlayan çalışmalara, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Çocuk Korosu, ve Enstrüman kursları da eklendi.

Toplamda; alanında uzman 9 öğretim görevlisi ve 500 öğrencisiyle eğitim vermeye devam ediyor.

Başkan Cahan, Afyonkarahisar’da yapılacak olan 5. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğine  hazırlanan, Çocuk Sesler Korosunun çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Cahan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla yakından ilgilenerek, onlara sanat yolculuğunda her zaman destek vereceğiz” dedi.

Kültürümüzde iz bırakmış sanatçılarda vurgu yaparak sözlerine devam eden Başkan Cahan, “İyi bir eğitimle bu çocuklarımız da şehrimizi ve kendilerini en iyi şekilde temsil edeceklerdir” ifadesini kullandı.

Cahan, “Biz buna gönülden inanıyoruz. Belediye olarak Sanat Akademimizi de en modern şekilde buna göre ayarladık. Bu zamana kadar şehrimizde böyle bir Akademinin kurulmamış olması büyük eksiklikti bu eksikliği gidermek için hızlıca çalışmalara başladık. 14 Ocak 2017’de Sanat Akademimiz bünyesinde Çocuk Sesler Koromuzu kurduk. Özel Yetenek sınavıyla oluşturduğumuz koromuz 2 ay gibi kısa bir süre de Eğitmen Hocamız Merve Nur Kale’nin koordinatörlüğünde sahne alacak seviyeye geldi. Ben bu özverili ve istikrarlı çalışmalarından dolayı başta Genel Sanat Yönetmenim olmak üzere bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Son olarak Çocuk Sesler Korosu, Başkan Cahan’a mini bir konser vererek hünerlerini sergiledi.

İlgili İçerikler: Aysel Taşcan Mülkiyeti Belediyemize ait, 5 adet Taşınmazın İhale İlanı - 22/07/2022 Müzeyyen Aytaş Genç Kuşak Yaz Okulu Tatilin Neşesine Neşe Katacak Uşak Belediyesi ile Çevre Dostu Faaliyetler Güç Kazanıyor Uşak Merkez Kemalöz Mahallesi'nden Nurullah Özdemir MEZAR TAHTASI ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Bedrettin Taştan Süleyman Taşavlı Ümmü Öztaş
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çocuk korosu