​Uşak Futbolunun Geleceğini Emin Ellere Bırakacağız

29-10-2015

Uşak Futbolunun Geleceğini Emin Ellere Bırakacağız

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan futbolda gelecek yıllarda başarı sağlamak için alt yapıyı kurduklarını ifade etti. Başkan Cahan, “Alt yapımızla kentimizin sporda geleceğini emin ellere bırakacağız” ifadesini kullandı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan UTAŞ Uşakspor Futbol Takımı ve yeni kurulan UTAŞ Uşakspor U 15 futbol takımlarını ziyaret etti. Ziyarete Başkan Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, Ergün Kırdinli ve Erol Korkmaz, UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen ve teknik heyette eşlik etti. Antrenman esnasında futbolcular ile teker teker sohbet eden Başkan Cahan profesyonel lig yolunda başarı için söz aldı.

Alt yapısıyla güçlü bir kent

“Kentimizin güçlü bir alt yapıyla futbolda geleceğini emin ellere teslim edeceğiz” diye konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimiz günden güne futbolda söz sahibi olma adına başarıyla yolunda devam etmektedir. Takımımızın profesyonel liglerde yol alması için belediye olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Futbola aç olan kentimiz son zamanlarda aldığımız başarılı sonuçlar ile profesyonel liglerde eskisi gibi yer alacağımıza inandı. Biz bu başarının kısa vadeli olmaması ve sürekli olması adına yerli futbolcularımızın da gelecekte yer almasını istedik. Bu nedenle alt yapımızı kurduk. İlk etapta 15 ve 17 yaş grubuna hitap eden U 15 takımımız çalışmalarına başladı. Yakın zamanda daha küçük yaş gruplarının da alt yapılarını kurarak futbol kenti olmak adına somut adımlar atacağız” dedi.

Cahan, spora her yönüyle destek vererek amatör branşların da önünü açacaklarını ve kentte profesyonel ve amatör futbolu birbirine entegre edeceklerini sözlerine ekledi.

İthal eden değil, ihraç eden bir şehir

Uşak’ın futbolcu alan değil ithal eden bir şehir olacağına dikkat çeken UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen ise, “İlimizin en büyük beklentilerinin arasında yer alan futbolda başarı hedefine yönetim olarak sonuna kadar inandık. Fakat ilimiz her zaman başarı yolunda futbolcu ithal eden bir kent olmuş. Bu duruma gönlümüz razı olmadı. Kentimizin yeteneklerinin kentimize kazandırılması ve futbolcu ithal eden değil ihraç eden bir şehir olma düşüncesiyle alt yapı çalışmalarımıza başladık. Bu hedefimizi başaracağız” diye konuştu

Son Düzenlemeler: 31 Ekim, 2015
İlgili İçerikler: Emine Toker Emine Tarhan Emine Berber Emine Sarol Ulubey/Avgan Köyünden, Emine Yılmaz Emine Karabulut Emine Sülük Mehmet emin Keskin Mehmet Emin Teker Uşak Merkez Bozkurt Mahallesi'nden Emine Gümüş